Hajrájához érkezett a férfi másodosztályú futsal bajnokság alapszakasza. A mezőny tagjaként ott van a Haladás második számú csapata, amelyben a tehetséges fiatalok kapnak lehetőséget, akik később akár az élvonalban is bizonyíthatnak majd. Az utolsó előtti fordulóban a szombathelyiek ezúttal a fővárosba látogattak, ahol a kiesés elől menekülő Hidegkúti SC fogadta.

Az erőviszonyoknak megfelelően a vendégek sikerét ígérte a találkozó, ugyanakkor a vasi gárda nem vehette félvállról az összecsapást. Komolyabb ellenállást sikerült kifejtenie a házigazdának, így az első gólig viszonylag sokat kellett várni. Egészen az első félidő derekáig tartotta magát a Hidegkúti SC, ekkor viszont megtört a jég és beindult a Hali-henger.

Sodics Ádám a 9. percben talált be Alvári kapujába és néhány pillanattal később már kettő volt a szombathelyiek előnye. Hogy ne maradjon nyitott kérdés, már az első félidőben döntésre vitte a találkozót a Haladás. A 16. és a 20. perc között újabb négy gólt jegyeztek a vendégek, így a nagyszünetre 0-6-ás állással vonulhattak a csapatok. A forgatókönyv nem változott a térfélcserét követően sem.

A hazaiak próbálták feltartóztatni a vasi támadókat, de ez csak ritkán sikerült. A nagy kedvvel játszó Luiggi Longo és a négy találatot jegyző Sodics Ádám vezérletével magabiztos, kiütéses 11-0-ás sikert ért el a vendég gárda. A zárófordulóban a Nagykanizsa ellen mérkőzik a Haladás, amely őrzi dobogós helyét és kedvező fordulat esetén a második helyről kezdheti a rájátszást.

Hidegkúti SC – Haladás VSE II. 0-11 (0-6)

Haladás: Gyimesi M. – Luiggi Longo, Fehér D., Sodics Á., Volner B.
Csere: Soronics G. – Szalmás Z., Knizs O., Kiss P., Dobány P.,
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Sodics Á. (9′, 27′, 29′, 40′), Volner B. (11′), Szalmás Z. (16′, 18′), Luiggi Longo (19′, 20′), Dobány P. (28′), (33′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!