Budapest, a Premier Padel Park adott újra otthont a fedett pályás padel országos bajnokságnak. Az immár egymillió forint összedíjazású versenyen három kategóriában összesen 48 sportoló mérte össze tudását.

A férfiaknál Urvölgyi Marcell és Szakács Olivér nyert, a párosnak ez volt az első diadala. A dobogó második fokára Weidinger Gergő és Schmidt-Bohn Zsombor állhatott fel, míg a bronzérmet Imre László és a korábban hazánkat a Davis-kupán is képviselő Nagy Péter szerezte meg.

A nők mezőnyében Andrejszki Dóra és Juhász Pálma nyakába került az arany. A második Kovács Anikó és Erdélyi Mónika párosa lett, a harmadik helyen Hole Sandy és lánya, Haddad Noa végzett.

A női páros győztese Andrejszki Dóra egy másik versenyszámban is diadalmaskodott, Tóth Csongorral az oldalán a vegyes páros kategóriát is megnyerte. A férfi és a női bajnokok a sikerükkel elnyerték, hogy képviselhessék Magyarországot a krakkói Európa Játékokon.

A padel 2018-ban vetette meg a lábát Magyarországon. A tenisz és a fallabda legjobb tulajdonságait ötvöző, mexikói gyökerű sport a legdinamikusabban fejlődő ütős sportok egyike lett hazánkban is: országszerte összesen már több, mint 30 pályával és 800 regisztrált játékossal büszkélkedhet.

„A hazai padel immáron sokadszor rendez felnőtt ob-t. Ezúttal a másodikat, amely fedett pályán zajlik a téli időszakban. Nagy örömünkre szolgál, hogy a döntőket rendre fiatal tehetségeink nyerik, akiknek nemcsak pénzdíjat, hanem nemzetközi bemutatkozási és versenyzési lehetőséget is tud biztosítani a szövetség. Nagyon köszönjük a versenyzőknek, a Premier Padelnak, a verseny fő támogatójának a Pannon-Work-nek és a NEOsportnak – amely a MAPASZ sportruházati partnere – illetve köszönet illeti a Szenior Teniszszövetséget is, hogy az STS eredményjelző rendszert a MAPASZ rendelkezésére bocsátotta a teljes verseny idejére, ezáltal a helyszínen és az STS online felületén is élőben lehetett követni az eredményeket.” – mondta Kerekes Péter, a Magyar Padel Szövetség elnöke.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!