A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában a Szombathelyi Haladás hazai pályán fogadta a tiszaparti kék-sárgákat. A szombathelyi csapat legutóbb szeptemberben mérkőzött a Tiszakécskével, ekkor 2-0-ás vereséggel távoztak Ráczék. A csípős hideg idő ellenére is sokakat vonzott a találkozó, többen is kilátogattak szurkolni, 617 néző volt jelen, akik végig buzdították szeretett csapatukat.

A szombathelyiek remekül indították a mérkőzést a 13. percben Molnár Rajmund bravúros góljával megszerezte a vezetést a házigazda. A találkozó első sárga lapjára sem kellett sokat várni: a vendégektől Szekér Ádám, korábbi szombathelyi nevelésű labdarúgó kapta. A nyerni akarás az elejétől fogva érezhető volt mindkét csapaton, ennek köszönhetően szinte tapintható volt a feszültség a pályán.

A 32. percben óriási helyzet alakult ki a kék-fehérek kapuja előtt, a kécskeiek kapusa, Baráth Bence végül a kapu fölé ütötte a labdát. Nyolc minutummal később újabb sárgát osztott ki a sípmester: a vendégek játékosa, Pongrácz Viktor kapta. A Haladás remek játékkal fejezte be az első félidőt, ennek köszönhetően is a kécskeiek mestere hármat is cserélt a szünetben.

Pongrácz Viktor helyére Zamostny Balázs érkezett, Geiger Norbert helyett Gyurján Bence lépett pályára, Erdei Carlot pedig Vajda Botond váltotta. Hiába a nagy elszántság, mert a Haladás egyből helyzettel indította a második félidőt. Intő jel volt a hazaiak számára, hogy az 56. percben rúghatott 11-est a Tiszakécske, ezzel esélyt kapva az egyenlítésre. Viszont Zamostny nem járt sikerrel, mert kísérletét Verpercz bravúrral védte.

A szombathelyiek is megkapták első sárgájukat, az 58. percben Doktorics Áronnak mutatták fel a figyelmeztető kártyát. Néhány pillanattak később alakult ki helyzet a hazaiak számára, de ezt a kécskei kapus védte. A hazai csapatnál is megtörtént az első csere, Derekas helyére érkezett Tóth. Majd újra örülhetett a hazai közönség, hiszen megszületett a második Hali gól. A 67. percben Horváth Rajmund találatával már 2-0 volt az állás.

A biztos vezetés tudatában ismét váltott Michal Hipp, aki pályára küldte Lucas Simutot is, míg a vendégeknél Farkas Norbert állt be. A hajrához közeledve előkerültek ismét a sárga lapok. Először Tóth Máté, majd Vólent Roland kapott figyelmeztetést. A kedélyek lecsippalodásával ismét a foci került a figyelem középpontjába, ami újabb gólt eredményezett.

A 83. percben a tiszakécskeiek örülhettek: Zamostny révén találtak be a vendégek, s mint korábbi mérkőzéseik során, bíztak a szerencsében, hogy az utolsó percekben sikerül az egyenlítés. Erre nem került sor, hiszen rendes játékidő utolsó percében Molnár Rajmund megszerezte második gólját, mezlevételéért pedig sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

Az utolsó pillanatok már csak a cserékről szóltak. Hazai oldalon Csilus kapott játéklehetőséget. A ráadás két percében viszont érdemleges esemény nem történt, így a Szombathelyi Haladás – jó játékkal – itthon tartotta a három pontot. A vasi zöld-fehérek ezúttal uralták a pályát, egymás után teremtették a jobbnál jobb helyzeteket, bizonyítani akartak a soroksári vereség után, ami sikerült is.

Szombathelyi Haladás – Tiszakécske 3-1 (1-0)

Gólszerző: Molnár R. (2), Horváth R. illetve Zamosty

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!