A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában vasárnap 14 órakor a Szombathelyi Haladás a Tiszakécskei LC-t fogadja a Haladás Sportkomplexumban.

A 31 ponttal a 12. helyen álló tiszakécskei együttes tavasszal meglehetősen hektikusan szerepel: egy győzelem és két-két döntetlen és vereség a mérlege. A sárga-kékek otthon 2-2-re végeztek a Kozármislennyel, 1-1-re a Csákvárral, majd legutóbb 2-0-ra kikaptak az ETO-tól. Idegenben pedig 1-0-ra alulmaradtak Diósgyőrben, 2-1-re nyertek a Nyíregyháza vendégeként Balmazújvárosban. Azaz valamennyi idei meccsük roppant szorosan alakult. A Tiszakécske november elején edzőt váltott: Visinka Ede helyére Klausz László ült le a kispadra.

A tiszakécskei keretben több, korábbi NB I.-es futballista is szerepel. Így például Antal Botond, aztán Balázs Benjámin, Vachtler Csaba, Horváth Zoltán, Kiprich Dávid, Vólent Roland. Rajtuk kívül jónéhányan játszottak anno Szombathelyen: Gyurján Bence, Winkler András, Zamostny Balázs, Szekér Ádám. Az alföldiek legeredményesebb játékosa a kilencgólos Zamostny Balázs.

A szombathelyiek rossz sorozatot tudnak maguk mögött, az utóbbi 3 meccsen 9 gólt kaptak és mindössze 1 pontot gyűjtöttek.

A Hali fiatal csatára, Horváth Rajmund szerint hazai pályán és ebben a helyzetben csak a győzelem elfogadható.

– A héten kielemeztük a hibákat, megbeszéltük mi nem működött a Soroksár ellen és azon dolgoztunk, hogy ezeket a hibákat kijavítsuk és mégegyszer ne kövessük el. Keményen dolgoztunk, de figyeltünk a megfelelő regenerációra is. Úgy érzem alaposan felkészültünk a Tiszakécskéből. Vasárnapi vendégünk egy agresszívan futballozó, szervezetten védekező, fizikálisan erős, magas játékosokból álló gárda. Kifejezetten kellemetlen ellenfél, nehéz meccs lesz, de mindenképpen javítani akarunk. Tisztában vagyunk azzal is, hogy most nem szavakkal, hanem majd a pályán jó játékkal kell bizonyítanunk – fogalmazott a haladas.hu-nak Horváth Rajmund.

Michal Hipp vezetőedző szerint újra tapasztalt játékosokkal teletűzdelt kellemetlen ellenféllel kell farkasszemet nézni.


A meccset 14 órától élőben közvetítjük a helyszínről, ki ne hagyd!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!