A Közgáz felett aratott megérdemelt győzelmet és az UNI Győr elleni papírformának mondható vereség után ismét idegenbeli túra várt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasaira. Ezúttal Pécsett kellett helyt állnia Szabó László alakulatának, a feladatot viszont nemcsak a hosszú út, hanem a foghíjas összeállítás nehezítette. Balogh Viktória ugyanis nem tudott a csapattal tartani.

Így összesen csak hét mezőnyjátékost tudott nevezni a vasi együttes vezetőedzője. Bár lépéselőnyben van közvetlen riválisaival szemben a SzoESE szerette volna mielőbb bebiztosítani harmadik helyét a nyugati csoportban. Ugyanakkor a kezdés nem sikerült maradéktalanul jól, hiszen védekezésben és támadásban sem volt kellő átütőerő a szombathelyiek játékában.

A második negyedre viszont teljesen megváltozott a meccs képe. A SzoESE kemény védekezéssel először megtörte a hazaiak lelkesedését, majd néhány extra dobással a fordítás is sikerült. A nagyszünetben teljesen megérdemelten állt jobban a vasi gárda és az eredményjelző 31-37-es állást mutatott. A szünet után kiegyenlítetté vált a játék, felváltva esett a kosarak többsége.

A záró negyedre viszont érezhetően nehéz helyzetbe került a SzoESE, amely a rövid kispad, a fault gondok és a fáradtság miatt már nem tudott megújulni. Bár az utolsó percig nyílt volt a találkozó, ezúttal nem sikerült ismételten fordítani az eredményen. A PTE-PEAC elleni vereség ellenére a vasi csapat őrzi a harmadik helyét, amely legközelebb a TFSE vendégeként lép pályára.

PTE-PEAC – SzoESE 79-72 (20-10, 11-27, 25-22, 23-13)

SzoESE: Preisinger B. 4, Mezősi A. 19, Kardos K. 5, Püspöki L. 20/6, Plózer P. 14.
Csere: Horváth K. 10, Farkas -.
Vezetőedző: Szabó László

A PTE-PEAC legeredményesebb játékosai: Bátai 16, Asztalos 15/6.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!