Nem kétséges, hogy az egyik legnívósebb csapatának számít a Haladás-Viktória FC, amelyet 1993-ban alapítottak a sportbarátok összefogásából. A három évtized alatt pedig az egyik legsikeresebb vidéki csapattá nőtte ki magát a klub és látva ezt a teljesítményt, követendő példa lehetne sok egyesület számára. A jeles alkalomból ünnepséggel és gálaebéddel kezdődött a program.

Ezt a szervezők beillesztették a magyar labdarúgást bemutató kiállításba, ahol megkülönböztetett figyelmet kapott a Viktória FC is. Harminc évvel ezelőtt Viktória FC Szombathely néven vált ismerté, majd az idő múlásával sok minden megváltozott. A női labdarúgás történetét és a Viktória meghatározó szerepéről tartott előadást Dénes András sportújságíró, akinek lány is szerepelt a vasi klub színeiben.

Séllei Árpád, a Szombathelyi Haladás VSE ügyvezetője kihangsúlyozta, hogy mennyire fontos egy ilyen patináns egyesület számára, hogy női szakággal is rendelkezik. Ráadásul családias légkörben dolgozhatnak a játékosok és a szakmai stáb is. A sikereinek köszönhetően fontos szerepet tölt be jelenleg is a Haladás-Viktória női labdarúgó együttes.

Több korosztályos és felnőtt válogatott játékost adott a nemzeti csapatoknak, Markó Edina személyében pedig szombathelyi kötődésű szövetségi kapitányt is adott a klub valamint a város. A kétszeres bajnoki aranyérem mellett háromszor hódította el a Magyar Kupa elsőségért járó serleget is a Viktória FC, ezzel kiérdemelve Szombathely legsikeresebb női egyesületének címét.

Az ünnepségen jelenlegi és korábbi Viktóriás játékosok, ügyvezetőik mellett tiszteletüket tették a város elöljárói, a Haladás VSE vezetősége, szakmai stábja is. Elhangzott az is, hogy a rendezvénysorozatnak köszönhetően hamarosan utánpótlástornán vehetnek részt a csapatok. A nyáron pedig a felnőtt együttes gálamérkőzéseken méri össze tudását külföldi csapatokkal.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!