Továbbra is tart a Szombathelyi Haladás tavaszi hullámvasútja, hiszen a másodosztályú vasi csapat legutóbbi öt találkozóján csak négy pontot szerzett. Ugyanakkor a vereségek melletti pontszerzések alkalmával jó játékkal rukkoltak ki Michal Hipp tanítványai. A Merkantil Bank Liga 28. fordulójában az a Pécs látogatott Szombathelyre, amely még a feljutásra is esélyes.

A vendégek kezdőjében kapott helyet az egykori Haladás-játékos Tóth-Gábor Kristóf, aki rendkívül eredményes szezont fut. Esélyeshez méltó módon kezdte a találkozót a Pécs, amely a labdatartás mellett gyors akciókat épített. Gera irányításával véghez vitt támadásokat viszont jól védekezte le a Hali, amikor a védők lemaradtak, akkor Verpecz javította a hibát.

A félidő második felétől a szombathelyiek is kimerészkedtek térfelükről és próbálták zavarba hozni a vendég hátvédeket. Ez ritkán sikerült, de Doktorics lövésénél Helesfay mutatott be nagy bravúrt. A 45. percben ismét a hazaiak kapusának kellett blokkolni, de gól nem született az első félidőben. A szünetben pedig köszöntötték a 1983-as Nehru-kupa győztes csapat tagjait.

A második félidőben veszélyes helyről végzett el pontrúgást Lucas Simut, de kísérlete elkerülte a kaput. Ami rögzített helyzetből nem sikerült, az a 60. percben akcióból összejött. Egy kapu előtti kavarodásnál Borvető cselezte túl magát, majd Rácz a lecsorgó labdát Lucas Simut elé tálalta, aki kilőtte a hosszú sarkot. Megdolgozott az előnyért a Szombathelyi Haladás.

Korán örültek azonban a szurkolók, mert a PMFC támadói azonnal magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak és ennek eredményeként bombagólt ragasztott Verpecz kapujába Svedjuk is. A hátralévő időben a szombathelyiek mindent megtettek a győztes gól megszerzéséért, de több büntetőgyanús eset mellett csak egy Borvető-kapufát tudtak felmutatni a hazaiak támadósora.

Az utolsó perceket nagyon megnyomta a Pécs, érezhető volt, hogy a három pont megszerzésével lennének csak elégedettek. Gera révén két ziccert is jegyeztek a vendégek, de ezeket jó érzékkel védte Verpecz. Ezúttal ismét szebbik arcát mutatta a Szombathelyi Haladás, amely rászolgált az egy pontra és kis szerencsével akár a győzelmet is megszerezhették volna ezen a délutánon.

Szombathelyi Haladás – Pécsi MFC 1-1 (0-0)

Haladás: Verpecz I. – Lucas Simut, Zvekanov, Németh M., Devecseri Sz. – Csilus T., Rácz B., Nyíri V. (Horváth R.), Doktorics Á. (Csernik) – Borvető Á., Molnár R. (Tóth M.).
Vezetőedző: Michal Hipp

Gólszerző: Lucas Simut (60′) illetve Svadjuk (65′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!