Az elmúlt két forduló nem sikerült túl fényesen a Szombathelyi Sportiskola kadett korú kosárlabda csapata számára. Az U16-os mezőny rájátszásában vereséggel fejezte be az említett találkozókat Simon Bence legénysége. A hatodik fordulóban hazai pályán a kiváló erőkből álló Szedeákot fogadta a vasi gárda, az összecsapásnak pedig a Sugár úti sportcsarnok adott otthont.

Hogy mennyire kiélezett derbiről volt szó jól tükrözte, hogy a lelátón helyet foglaló szülők eleinte a játékvezető ítéletei miatt háborodtak fel, majd szólalkoztak össze egymással. Ez a pattanásig feszült hangulat érezhető volt a játékosokon is, akik az első percekben fejetlenül rohantak a pályán és több kidolgozatlan helyzetből tüzeltek – kissé pontatlanul.

A vendégek rendezték előbb soraikat és néhány kósza, de jól elsüllyesztett dobással a vezetést is átvették. Döcögött a szombathelyiek szekere, ezért időkéréssel tett rendet a fejekben Simon Bence vezetőedző. Ezután fokozatosan dolgozta le hátrányát a szombathelyi csapat és a vezetést is átvette. Ráadásul a betörésekből rendre eredményes tudott lenni a sportiskola.

Jól őrizte előnyét a házigazda a hajráig, valamennyi negyedet jól kontrollálta, Horváth Roland vezérletével rendkívül fontos és értékes győzelmet aratott. A szombathelyiek csapatkapitánya egymaga 32 pontot szerzett, továbbá 7 gólpasszt és 4 lepattanót jegyzett, amivel elévülhetetlen érdemekkel járult hozzá a sikerhez.

Szombathelyi Sportiskola U16 – Szedeák U16 82-76 (23-21, 21-20, 18-14, 20-21)

SzoSI U16: Horváth R. 32, Tóth D. 8/3, Szendrő B. 13/6, Horváth D. 11, Horváth G. 6.
Csere: Horváth Á. 3/3, Horváth I. 8, Varga Á. 1., Grasanovics F. -, Bősze M. -.
Vezetőedző: Simon Bence
Másodedző: Horváth Csaba

A Szedeák U16 legeredményesebb játékosa: Farkas B. 29/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!