Utolsó alapszakasz mérkőzésére készült hétfőn este a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapata, amely győzelemmel szerette volna meghálálni a kilátogató nézők szeretetét. Az idényben végig kiegyenlített teljesítménnyel kirukkoló vasi gárda a papíron elért harmadik helyét biztosíthatta be végérvényesen a soproni SMAFC elleni Magyar Egyetemi és Főiskolai bajnoki találkozón.

Az erőviszonyok ismeretében hazai győzelmet ígért a derbi, ugyanakkor Szabó László alaposan felkészítette játékosait, hogy az első perctől kezdve tudatos játékkal rukkoljanak ki. Nem is lehetett panasza a kilátogatott nézőknek, hiszen alaposan beizzította a rakétákat a SzoESE. Alig két perc alatt 11-2-es rohammal nyitott a házigazda, s a gyorsan megszerzett előny dacára sem fékezett.

Preisinger Boglárka irányításával egész pályás letámadással okozott zavart a házigazda a soproni játékosok között. Ennek eredményeként már az első negyed közepétől a cserejátékosok is pályára léptek, hogy szokják a sorozatterhelést. A folytatásban sem fékzetett a SzoESE és fokozatosan növekedett a felek közti szakadék. Már a nagyszünetben 48-17 állt az eredményjelzőn.

A pihenőből új erőt merítettek a szombathelyi lányok, mert még egy lapáttal rátettek az eredményességre. A harmadik negyed során 43 pontot jegyzett a vasi alakulat, ezzel végérvényesen eldöntve az összecsapás sorsát. Az utolsó felvonás pedig új taktikai elemek gyakorlására is lehetőség nyílt. Kiütéses sikerével megszerezte a nyugati csoportban a harmadik helyet a SzoESE, amely már a rájátszásra készülhet.

SzoESE – SMAFC 120-45 (23-7, 25-10, 43-19, 29-9)

SzoESE: Preisinger B. 4, Mezősi A. 26/6, Balogh V. 16, Püspöki L. 16/3, Plózer P. 37.
Csere: Horváth K. 9, Kardos K. 6, Hegyi S. 6, Nemény F. -, Farkas Zs. -.
Vezetőedző: Szabó László

A SMAFC legeredményesebb játékosa: Schmidl 25/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!