A férfi Magyar Kupa kosárlabda döntőjét követően sem maradtak a sportbarátok izgalmas párharcok nélkül, hiszen szerda este megkezdődött az NB1-es pontvadászat rájátszása. Pikáns összecsapásnak ígérkezett a Szolnoki Olajbányász és az Egis Körmend találkozója, amelynek első felvonását a Tisza-parti városban rendezték meg. A vendégek nagyon fogadkoztak, hiszen eddig nem termett számukra babér az Olajbányász ellen.

Hiába az elszántság, mégis a hazaiak akarata érvényesült. Már a feldobás után türelmesen végigjátszották valamennyi támadást az alföldi alakulat. A Körmend ugyanakkor sokkal pontosabban tüzelt mezőnyből, és ezzel tudta tartani a lépést átmenetileg. Majd a védekezés hatékonysága mellett a lepattanók számában is a szolnokiak akarata érvényesült és ezzel kerekedtek felül. A kitartó munkának eredményeként 10 pont fölé dolgozta a különbséget a házigazda. Hiába kért időt és cserélt rendületlenül Kocsis Tamás, valamennyi próbálkozása hasztalannak bizonyult.

A folytatásban már megszilárdította védekezését palánk közelében a Körmend is, ugyanakkor a támadólepattanók tekintetében kompenzálni tudta a Szolnok a visszafogott dobószázalékát. A szünetben megérdemelten állt az 52-40-es eredmény a kijelzőn. A folytatásban már sokkal nehezebb dolga volt a játékosoknak a dobóhelyzetek kidolgozásában. Hátralévő időben a Körmend igyekezett minden követ megmozgatni az eredmény kozmetikázására, de ez csak a tisztes vereséghez volt elegendő ezen az estén.

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend 89-76 (30-21, 22-19, 23-22, 14-14)

Körmend: Chambers 20/6, Mitchell 19/6, Ferencz 8/6, Durázi 7, Omenaka 8.

Csere: Adams 10, Doktor 4, Cakarun -, Edwards -, Takács -.

Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!