“Nyilván azért ott van a fejekben, hogy a Beziers-t kétszer is 3-0-ra legyőztük, de ellenfelünk azóta megnyerte a Francia Kupát, így a játékosai biztosan tele vannak önbizalommal. A rájátszásra ugyanakkor teljesen új versenyként tekintünk, felkészültünk a kihívásokra” – jelentette ki Kiss, akinek együttese 18/8-as győzelmi mutatóval, 51 ponttal az ötödik helyen zárta az alapszakaszt.

A válogatott röplabdázó a negyeddöntős riválissal kapcsolatban megjegyezte, a két szélső ütője a liga két legjobbja, így amellett, hogy a saját játékuknak “rendben kell lennie”, az ő kikapcsolásuk kulcsfontosságú lesz.

“Ha jó a nyitásfogadásunk, akkor minden ellenfelünknek meggyűlik velünk a baja. Ha azonban a fogadásaink nincsenek bent, akkor bajban vagyunk, mert a magas labdákból annyira nem vagyunk eredményesek. Két jó csapat fog találkozni, a napi forma megint kulcsfontosságú lesz, de nem panaszkodhatunk, kaphattunk volna rosszabb ellenfelet” – tekintett előre Kiss. A negyeddöntő az egyik fél második sikeréig tart, a második meccset szerdán, az esetleges harmadikat pedig jövő szombaton rendezik.

A kecskeméti származású röplabdázó elmondta, a légiósélettől azt kapta, amire számított a külföldre igazolásakor, jót tett neki a környezetváltozás és a magyar bajnokság elhagyása.

“Az első két hónapba nagy lendülettel csaptam bele, utána kicsit arcon csapott az egyedüllét, és hogy ugyanazzal a tíz emberrel kell eltöltenem hét hónapot. Ebből a szempontból azért szerencsés vagyok, mert 18 éves korom óta nem lakom otthon, azaz nem ért derült égből villámcsapásként ez az egész, de így is sokat voltam és vagyok magammal, ami nem mindig könnyű” – tért ki a franciaországi körülményekre az ütő. Hozzátette, a szemléletmód teljesen más mint Magyarországon, mindenkitől tanult valamit vagy játékban, vagy emberileg, így az elmúlt hónapok “jól formáltak, jobban megismertem önmagamat”.

A válogatottal kapcsolatban arról beszélt, a csapatkapitány Szakmáry Gréta csütörtöki bejelentése, miszerint nem lép pályára többet a nemzeti csapatban annyira nem lepte meg, számára csak az volt a kérdés, hogy az ütőjátékos az idei Európa-bajnokságot még bevállalja-e.

“Ettől függetlenül persze nagyon sajnálom, hogy nem lesz velünk, hiszen nekem és sok más csapattársamnak példakép volt. Mindez azonban azt is jelenti, hogy az előző generáció után eljött a miénk ideje, hiszen rengeteg olyan csapattársam lesz a válogatottban, akivel utánpótláskorunk óta együtt játszunk. Teher alatt nő a pálma, meglátjuk, az új szövetségi kapitány milyen szerepet szán nekem, mennyire nagy felelősség lesz rajtam” – utalt a március végén kinevezett Alessandro Chiappinire Kiss Gréta.

Ennek kapcsán megjegyezte: reméli, az olasz szakemberrel hosszabb távon tervez a szövetség, mert a lehetőség és a körülmények adottak, hogy nyáron is jó munkát végezzenek, de nem könnyű évről évre új szakember módszereihez alkalmazkodni.

A válogatott május végén és június elején az Európa-liga arany divíziójában szerepel az ukránok és a franciák társaságában, míg augusztus második felében az Európa-bajnokságon a világbajnok szerbek mellett a belgákkal, a lengyelekkel, a szlovénokkal és szintén az ukránokkal lesz azonos csoportban.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!