Szombat este folytatódott a férfi kosárlabda-bajnokság rájátszása. A Rába-parti településen a házigazda Egis Körmend a Szolnoki Olajbányász ellen javíthatott. Szükség is volt rá, hiszen az első találkozón nem volt esélye az idegenbeli bravúrra a vas vármegyei piros-feketéknek. Hazai pályán pedig mindenképpen győzelmi kényszerben bizonyíthattak Kocsis Tamás tanítványai.

Jól is kezdte az összecsapást a körmendi alakulat, amely gyorsan 6-0-ás előnyre tett szert. Bár beragadt a találkozó elején a Szolnok, gyorsan felvette a mérkőzés ritmusát és nemcsak utolérte ellenfelét, hanem az állást is megfordították az Olajbányász játékosai. Felváltva estek a kosarasok hosszú percekig, de a negyed hajrájában a hazai kosarasok jobban koncentráltak. Ennek is köszönhetően a lélektanilag is fontos előnyne került a vasi gárda.

A folytatásban türelmes támadójátékkal rukkolt ki a házigazda, emellé védekezésben is a legjobb arcukat mutatták. Hiába kért időt a szolnokiak mestere, nem sikerült megtörni a körmendi lendületet és rendkívül kevés ponton tartotta a vendég alakulatot. A nagyszünetet követően is magasabb sebességi fokozatban játszott az Egis Körmend együttese. A védekezés mindvégig kellően agresszív volt és marad erő a támadásokat eredményes befejezésére is.

Főként a hazaiak légiós hátvédpárosa – Mitchell és Chambers – játszott elemében. Nem tudta őket semlegesíteni a vendég alakulat, amely az utolsó játékrészt már el is engedte. Ezzel a sikerrel egyenlített az Egis Körmend a negyeddöntő második felvonásán és készülhet az újabb idegenbeli találkozóra, ahol egyszer mindenképpen nyerniük kell, ha tovább szeretnének jutni a következő körbe.

Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász 91-71 (25-20, 20-14, 24-19, 22-18)

Körmend: Mitchell 20/12, Chambers 26/9, Adams 8/6, Durázi 2, Omenaka 10.
Csere: Cakarun 11, Ferencz 6/6, Kiss 3/3, Edwards 3/3, Takács 2, Herczeg -, Doktor -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!