Tizenhat játékost nevezett Bíró Attila szövetségi kapitány a női vízilabda világkupa-selejtező athéni második szakaszára. A magyar válogatott a héten Rotterdamban szerepelt, ahol legyőzte a görögöket és az ausztrálokat, majd kikapott a hollandoktól. Ezzel már biztossá vált a részvétele a sorozat Long Beach-i szuperdöntőjében, számára a jövő heti, görögországi tornán így csak a szuperdöntős beosztás lesz a tét. Athénban sorrendben az Egyesült Államok, Hollandia és Olaszország csapata lesz az ellenfél. Eközben a görögök, az ausztrálok, a spanyolok és a kínaiak az A-divízió két fennmaradó szuperdöntős helyéért küzdenek majd meg. Bíró Attila három helyen változtatott a hollandiai kerethez képest, pihenőt adott például csapatkapitányának, Keszthelyi Ritának – a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint. Nem lesz ott továbbá a görög fővárosban Baksa Vanda és Pőcze Panna sem. Helyettük Rybanska Natasa, Dömsödi Dalma és újoncként Tiba Panna utazik. A pénteki hazaérkezést követően a szövetségi kapitány két szabadnapot adott csapatának, amely hétfőn hajnalban utazik Athénba.
“Ritával előzetesen megbeszéltük, csak az első tornán vállal szerepet, bizonyítaniuk kell a többieknek is, hogy képesek a vezérszerepre. Ahogy már említettem, rendkívül fontos a felelősségvállalás, a húsz évnél idősebb, már több világversenyen is szerepet kapó játékosainknak kell segíteniük a fiatalabbakat” – nyilatkozott a szövetség oldalán Bíró Attila, aki azt várja, hogy csapata Athénban az első kettő között végez.

A keret az athéni selejtezőre:
kapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC).
mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Hajdú Kata (UVSE), Leimeter Dóra (FTC), Mahieu Geraldine (Dunnaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Eger), Rybanska Natasa (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Tiba Panna (UVSE), Vályi Vanda (Padova).

Az athéni selejtező magyar vonatkozású programja:
szerda:
Magyarország-Egyesült Államok 19.00
csütörtök:
Magyarország-Hollandia 15.00
péntek:
Magyarország-Olaszország 19.00

Az I. csoport állása: 1. Hollandia 9, 2. Egyesült Államok 7, 3. Magyarország 6, 4. Olaszország 6

A szuperdöntőre június 23. és 25. között kerül sor Long Beachen.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!