Alig egy hét leforgása alatt már a harmadik találkozót rendezik a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság rájátszásában. Az alapszakasz második helyén álló Szolnoki Olajbányász és a hetedik pozíciót megcsípő Egis Körmend két ellentétes mérkőzésen bizonyítottak. Mindkét gárda hozta a hazai találkozóját, így 1-1-es állásról folytatódhatott kedd este a párharc.

Pocsékul kezdte a találkozót a vendég együttes, hiszen az első pontjait csak büntetőből tudták megszerezni a harmadik perc derekán. Ráadásul a szolnoki kosarasok kiválóan céloztak, így gyorsan 8-2 állt az eredményjelzőn. Majd Durázi büntetőből és mezőnyből is eredményes volt, az erőcsatár pontjaival szép lassan kapta el a fonalat a Körmend valamint kezdte meg a felzárkózást.

Ugyanakkor a hazai oldalon felváltva szerezték a kosarakat, szélesebb repertoáron futottak a szolnoki támadások. Bár sikerült a vasi alakulatnak -1-ig zárkózni, a játékrész hátralevő idejében a Tisza-partiak akarata érvényesült. Az Egis Körmend együttese a folytatásban sem tudta állandósítani védekezésének szilárdságát és a támadások során rendkívül pontatlanul céloztak.

Bőszen cserélte játékosait Kocsis Tamás, a második negyedben már tíz mezőnyjátékos fordult meg a parketten. Átütő változást azonban ez a húzás sem tartogatott. Gavin és Durham kiváló érzekkel mozgatta a szolnoki társakat, így a különbség folyamatosan nőtt. Cakarun próbálta faragni a hátrányt, de ez számottevően nem sikerült a nagyszünetig.

A pihenőt követően Ferencz triplája indította a második félidőt. Hiú ábránd volt ugyanakkor a vendég szurkolók részéről, hogy ezzel a hárompontossal megkezdi a felzárkózást a Kocsis-legénység. Mitchell és Chambers ezúttal meg sem közelítették a hazai pályán mutatott formájukat, így esély sem volt a különbség lefaragására.

Hazai oldalon ellenben minden behullott, a harmadik negyed derekán már öten is átlépték a tíz dobott pontot. Egyetlen kérdés maradt csak nyitott az utolsó felvonás kezdetére: vajon mennyi lesz a különbség a két csapat között? Ennek megfelelően a vezetőedzők is inkább a cseréknek adtak lehetőséget, készülve a negyedik felvonásra…

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend 96-72 (29-19, 17-16, 27-17,23-20)

Körmend: Chambers 2, Mitchell 9/3, Adams 10/6, Durázi K. 10/6, Omenaka 4.
Csere: Ferencz Cs. 13/9, Takács K. 6, Cakarun 14, Edwards 1, Doktor P. -, Kiss M. -, Herczeg 3.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!