Péni István ezüstérmet nyert a férfiak 50 méter puska három testhelyzetű versenyszámában, így a magyarok négy medállal zárták a perui sportlövő világkupaversenyt. A hazai szövetség tájékoztatása szerint az ötkarikás számban Péni a selejtezőből 589 körrel lépett tovább, majd az alapversenyből 591 körös teljesítménnyel a második helyen került a nyolcas döntőbe. Kissné Oroszi Edit tanítványa a fináléban is remekelt, 407 körrel az első helyen zárt, így az aranyéremért lőhetett, ellenfele Jiri Privratsky volt, aki a döntőben 406,8 kört teljesített. A 16 pontig tartó aranymérkőzésen aztán a cseh rivális végig vezetve 16-10-re győzött.
“Küzdelmes verseny volt a nagy hőség és a magas páratartalom miatt, ugyanakkor szerencsére mára mérséklődött a szél” – értékelt a 26 éves Péni. “Összességében jó versenyt zártam, hiszen mindkét egyéni számban döntős voltam, 50 méteren a második, 10 méteren a harmadik helyen jutottam a nyolcas fináléba, amivel nagyon elégedett vagyok. Nagyon fárasztó volt, hogy ugyanazon a napon lőttük az 50 méteres versenyszám selejtezőjét, alapversenyét és döntőjét is, ráadásul szinte szünet nélkül. Az aranymeccsre már nagyon kimerültnek éreztem magam, a lábaim eléggé elfáradtak” – tette hozzá.
A másik magyar, Pekler Zalán a selejtezőből (578 kör) továbblépve, 581 körös teljesítménnyel a 29. helyen fejezte be a küzdelmet az 52 fős mezőnyben. A magyar küldöttség két arany- és két ezüstérmet szerzett Limában, ezzel a kínaiak mögött a második helyen végzett az éremtáblázaton. Korábban Pekler Zalán a férfiaknál 10 méter légpuskában, valamint szintén ő Dénes Eszterrel a légpuska vegyes csapat számában diadalmaskodott, Mészáros Eszter pedig a nők 10 méter légpuska versenyszámában végzett a második helyen.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!