Korábban rendre különböző súlycsoportokban indultak, a jereváni felnőtt súlyemelő Európa-bajnokságra azonban egyformán a 87 kilogrammos kategóriában nevezték a szombathelyi Boros Viktóriát és a békéscsabai Mitykó Veronikát, akik a szombati versenynapon szerepelnek az örmény fővárosban.

    Távolról sem azonos eséllyel várhatja a rajtot a két emelő, már csak azért sem, mert míg a 22 esztendős Mitykó jó erőben és formában érzi magát, addig a 21 éves Boros mindmáig nem jött teljes mértékben rendbe a tavaly őszi súlyos sérülése óta. Amint azt a Haladás VSE emelője az MTI-nek elmondta, messze nincs százszázalékos állapotban.
“Még mindig nem épültem fel teljesen az októberi utánpótlás Európa-bajnokságon elszenvedett váll- és könyöksérülésemből. Az újrakezdés után az edzéseken is olykor még vissza kellett és kell venni a terhelésből, mert fájdalmat éreztem, így aztán elindulok ugyan a jereváni Eb-n, de mostani állapotomban nem számíthatok jó eredményre” – mondta a 2021-ben junior Európa-bajnok sportoló, az olimpiai ezüstérmes Márkus Erzsébet tanítványa Jerevánba indulása előtt.
Gondmentes volt ugyanakkor az U23-asoknál tavalyelőtt 71 kilósként szakításban harmadik, tavaly a 81 kilósok között összetett és fogásnemi Európa-bajnok Mitykó Veronika felkészülése – adott helyzetjelentést a békéscsabai emelő edzője, a versenyzőként olimpiai negyedik Bökfi János, aki egyéni csúcsokat vár tanítványától az Eb-n. A szakember úgy gondolja, hogy Mitykó – aki most először indul egy kategóriával feljebb, a 87 kilogrammosok között – szakításban akár dobogó közelében is végezhet, ha sikerrel elbánik a mázsás súllyal.
A kategória küzdelmeit szombat este rendezik az örmény fővárosban.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!