A nagy múltú, de jelenleg 33 ponttal a 17., kiesőhelyen álló Békéscsaba célja nem lehet más, mint a másodosztályú tagság biztosítása. A lila-fehérek ezért az április 12-i, hazai, Csákvár elleni vereség után Brlázs Gábor helyett az egykori kiváló középpályást, Pásztor Józsefet ültették le a kispadra. A váltás egyelőre sikeres volt, a Nyíregyháza elleni idegenbeli 1-1 után hétvégén a lila-fehérek 2-0-ra legyőzték az ETO FC Győrt. A szurkolók számára többek között Kitl Miklós, Hamed Yasin, Lukács Raymund neve csenghet igazán ismerősen. A békéscsabaiak legeredményesebb futballistája a kilenc gólnál járó Czékus Ádám. Érdekesség, hogy a lila-fehérek ugyanúgy 48 gólt kaptak, mint a Haladás – olvasható a szombathelyi klub honlapján.

Ősszel 2-2-re végeztek a csapatok Békéscsabán, a vasiak mindkét gólját Rácz Barnabás szerezte, a hazaiak a 92. percben egyenlítettek.

A Hali jó formában, 4-1-es idegenbeli győzelmet aratott a hétvégén és ezzel a megszerzett 3 ponttal az előkelő 6. helyért szállt versenybe a pécsi és a soroksári csapattal egyetemben.

Michal Hipp szerint hasonló mérkőzés vár a Halira, mint Dorogon, hiszen a csabaiak is a kieső zónából szeretnének eltávolodni. A szombathelyiek vezetőedzője a haladas.hu-nak nyilatkozott.

Ha nem tudsz jelen lenni a Rohonci úti meccsen, nálunk élőben megnézheted! Hajrá Hali!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!