Nagy múltra tekint vissza Szombathelyen a ritmikus sportgimnasztika szakága, amely már a hatvanas években több sikeres versenyzőt adott a sportágnak. Az elmúlt években az Agora égiszén belül tanfolyam jelleggel ismerkedhetnek meg a kis tornászok az alapokkal. Később pedig az igazán tehetséges növendékek a nagyobb hazai erőpróbákon is megmérettethetik magukat.

Fontos állomása volt a legutóbbi hétvége, hiszen az Agora Sportházban háziversenyen mutathatták be a versenyzők a tudásukat. Egyrészt kiváló alkalom volt, hogy éles körülmények között, közönség előtt versenyezzenek a fiatalok, másrészt az elmúlt évben elsajáított tudásról adhattak számot. A rendezvényre pedig meghívásos alapon több városból érkeztek résztvevők.

A szombathelyi tornászok mellett szőnyegre léptek a tatabányai, ácsi és komáromi gyerekek is. A minősítő versenyen több korosztály, több formációval és több szeren is bizonyíthatott. ELőkerültek a labdák, a buzogányok, a karikák valamint a szalagok is. A legnagyobb érdeklődés a csoportos produkciókat és az egyéni szabad gyakorlatokat kísérték.

A kivló hangulatú rendezvényen a kis versenyzők arany, ezüst és bronz fokozatú minősítést vehettek át a nap végén. A hazai versenyzőket Nagy Béláné Marika néni valamint Heszteráné dr. Ekler Judit és Nagy Veronika készítette fel. A legsikeresebb versenyzők pedig hamarosan a fővárosi erőpróbákon is bizonyíthatják rátermettségüket.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!