A Budafok kispadján tavaly augusztus 23-án Csizmadia Zoltánt Mátyus János – és segítője – Felipe Matos váltotta. A korábbi Haladás-tréner és másodedzője az utolsó helyen vette át a budai klub irányítását és vezetésükkel a piros-feketék jelenleg 43 ponttal már a 12. helyen állnak. Nem mellesleg jövő szerdán a ZTE-vel Magyar Kupa-döntőt vívnak, ezért rendezik vasárnap helyett szombaton a mérkőzést. Kérdés, szombaton a fővárosiak fejében mennyire lesz ott a finálé. A budafokiak utolsó öt meccsük közül egyet megnyertek, két döntetlent játszottak és kétszer kikaptak. A legutóbbi fordulóban 1-1-re végeztek Győrött – áll a haladas.hu-n megjelent meccselőzetesben.

Több, korábbi Haladás-játékos is erősíti a budafokiakat, Jagodics Márk, Németh Márió, Horváth Olivér egyaránt pályára léphet szombaton a Hali ellen. Rajtuk kívül többek között Fótyik Dominiknek, Tischler Patriknak, Kovács Dávidnak is komoly NB I-es múltja van. A budafokiak legeredményesebb játékosa a 15 gólos Beke Péter – a csatár éppen annyi találatnál jár, mint a Haladás támadója, Molnár Rajmund. Mindketten az NB II-es góllövőlista harmadik helyén állnak.

A szombathelyiek jó formában várják a meccset, hiszen vasárnap Dorogon 4-1-re, szerdán pedig a Békéscsaba ellen 2-1-re győztek a Hipp-tanítványok és már a 6. helyen tanyáznak.

A meccs előtt a zöld-fehérek mestere sok sikert kívánt a budafokiaknak, de csak a szombati bajnoki után, a kupadöntős meccsükre!

A Budafoki MTE – Szombathelyi Haladás mérkőzést a helyszínről élőben közvetítjük!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!