A tanév végéhez közeledve valamennyi sportágban bizonyítanak a legjobb tanulók az országos diákolimpiai döntőkben. A Magyar Diáksport Szövetség keretein belül lebonyolított városi, területi és regionális selejtezőkörök után a finálékon a sor. Ennek fontos állomása lesz idén is a vasi vármegyeszékhely, ahol több korosztályban újabb bajnokokat hirdetnek labdarúgás sportágban.

A Diákolimpia a legmagasabb színvonalú iskolai sportverseny sorozat, amely 12 alapsportágban és további 40 sportágban licensz-együttműködések alapján zajlik. Nagyon fontos a tanulók számára ezek az erőpróbák, hiszen az országos döntő érmesei 10 felvételi többletponthoz jutnak a felsőoktatási felvételik során, amely 8 éven belül érvényesíthető.

A 2023-as tanév során komoly felkészüléseket követően álltak rajtvonal mögé a főszereplők és az idei versenysorozatban összesen 150 ezer diák vesz részt, közülük 15 ezren jutnak el a döntőkig. Szombathelyen a Király Sportlétesítményben május 6-án és 7-én pattog a labda, a III-IV. korcsoport Leány valamint IV. korcsoport Fiú csapatai számára kiírt rendezvényen.

A rendezvények a Magyar Diáksport Szövetség és a Vas Megyei Diáksport Egyesület lesz a házigazdája. A progamot ünnepi megnyitóval indította el Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő valamint Dr. Horváth Attila Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere. Szombat délelőttől viszont már a gyerekeké a főszerep, hogy minél jobb teljesítménnyel rukkoljanak ki.

A hazai színeket két-két iskola képviseli. A lányok mezőnyében a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola valamint a Boldog Brenner János Általános Iskola csapata indul. A fiúknál két kőszegi együttes sikeréért – a Béri Balog Ádám Általános Iskola és az Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium sikeréért lehet szorítani.

Diákolimpia Facebook-oldalán és a doeredmenyek.hu weboldalon.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!