Április végén Budapesten rendezték meg a tornászok számára kiírt országos diákolimpiai döntőt. A szombathelyi műhely tornászai ezúttal nemcsak egyesületüket és a várost, hanem tanintézményeiket is képviselték a fővárosi tornacsarnokban lebonyolított erőpróbán. Ezúttal négy iskola delegált versenyzőket, akik négy korosztályban versenyeztek.

Hagyományosan „A” kategóriában bizonyíthattak a résztvevők, akik az igazolt versenyzők között mutatták be gyakorlataikat. A két bázisiskolán – a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola és a Nagy Lajos Gimnázium – kívül a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium illetve a Reményik Sándor Evangélikus Intézményből is indultak tanítványok. A rendezvényen igyekeztek a sportolók eredményeikkel tisztelegni a pedagógusok és az intézményvezetők segítsége előtt is.

A legfényesebb sikert egyéni versenyben a IV. korcsoportban induló Barcsánics Viola Flóra valamint a II. korcsoport mezőnyében résztvevő Széll Réka szerezte. Mindkét tornász végig kiegyensúlyozott teljesítménnyel mutatták be gyakorlataikat. Ennek köszönhetően mindkét lány nyakába aranyérmet akasztottak. Séll Réka kategóriájában Vass Rebeka ötödik, Rada Dóra hatodikként végzett.

Szintén az egyéni versenyek során az V-VI. kategóriában a Nagy Lajos Gimnázium versenyzőiként Maráczi Fruzsina bronzérmes, míg Horváth Emma Flóra 4. lett. Csapatversenyben is remekeltek a szombathelyi lányok – a II. korcsoport csapatversenyében a Széll Réka, Vass Rebeka, Rada Dóra, Király Veronika, Schimmer Eszter, Sándorfi Alíz összeállítású csapat a dobogó második fokára állhatott.

A Reményik iskolát képviselő Horváth Luca és a Brenner iskola színeiben induló Balogh Róza szintén jól teljesítettek. Ők az országos döntőt a középmezőnyben fejezték be. A kiváló hangulatú rendezvény kiváló lehetőséget biztosított a honi tornászok számára felmérni tudásukat a közelgő újabb megmérettetések előtt.

A tornászok edzői:, Csillag Tünde, Hüll Tamás, Papp Katalin, Rácz Gábor, Réti Gergő, Vizer Erzsébet.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!