Két napon keresztül pattogott a labda a Király Sportlétesítmény futball pályáin. Az elmúlt évben is kiválóan vizsgázott a vasi vármegyeszékhely, így nem volt kérdés, hogy ezúttal is kiemelt finálénak adhatott otthont a város. Szombathelyen rendezték meg a labdarúgó diákolimpia III-IV. korcsoport leány és IV. korcsoport fiú országos döntőit, a szurkolóknak pedig nem kellett csalódnia.

A színvonal, a játék minősége és a gólok száma miatt is érdemes volt kilátogatni a kétnapos rendezvényre, amely a Magyar Diáksport Szövetség és a Vas Megyei Diáksport közös égisze alatt került lebonyolításra. Az ország 20 legjobb iskolájának csapata feszült egymásnak, hogy kiderüljön ki a bajnok?! Ha másért nem, akkor a hazai együttesek szereplése miatt is megérte kilátogatni a helyszínre.

A vasi színeket két-két csapat képviselte a mezőnyben. A lányoknál a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium és a Zrínyi Ilona Általános Iskola szerepelt. A fiúk mezőnyében pedig két kőszegi csapat az Árpád-házi Szent Margit Iskola valamint a Béri Balog Ádám Általános Iskola együttese vívta ki a részvétel jogát az országos döntő során.

A hölgyeknél a Brenner együttese első ízben jutott ilyen messze, ezért náluk leginkább a tapasztalat szerzés volt az elsődleges szempont. Nem is vallottak szégyent Szeiler Bálint tanítványai, akik a húsz csapatot felsorakoztató fináléban a 16. helyen fejezték be a küzdelmeket. A Diákolimpiák tekintetében nagy rutinnal rendelkezik a Zrínyi iskola, amelyet ezúttal is bizonyítottak.

Vadász Gábor növendékei szép sorban vették az akadályokat és az egyenes kieséses szakaszban sem vallottak kudarcot. Egészen az elődöntőig meneteltek, végül az előkelő negyedik helyen fejezték be a döntőt. Kiváló szerepléssel ajándékozták meg a lányok a kilátogató szurkolókat. Hasonlóan eredményesen szerepeltek a kőszegi fiúk is saját korcsoportukban.

Az Árpád-házi Szent Margit Iskola a 12. helyet csípte meg az eredményes csoportköröket követően. Ezzel szemben a Béri Balog Ádám Általános Iskola valósággal hengerelt. Menetelésük bronzérmet jelentett a nap végén. Az országos döntőt a lányoknál a felcsúti Endresz György Általános Iskola, a fiúknál a fővárosi Gloriett Sportiskola nyerte meg.

Lány különdíjasok:
Gólkirálynő: KÉZDY BLANKA, Siófoki Széchenyi István Általános Iskola
Legjobb kapus: SEBESTYÉN RENÁTA, Gyulai Iplom József Általános Iskola
Legjobb mezőnyjátékos: SIMON LUCA, Endresz György Általános Iskola, Felcsút
Legeredményesebb testnevelő: KRÚDINÉ KAPOSVÁRI ÁGNES, Endresz György Általános Iskola, Felcsút

Fiú különdíjasok:
Gólkirály: Bokányi Dávid, Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola
Legjobb kapus: Óber Bálint, Gloriett Sportiskolai Általános Iskola, Budapest
Legjobb mezőnyjátékos: Bojtok Balázs, Siófoki Beszédes József Általános Iskola
Legeredményesebb testnevelő: Gálvölgyi István, Gloriett Sportiskolai Általános Iskola, Budapest

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!