A téli jeges idényt követően ismét a szabadtéri sportoké a főszerep. A Szombathelyi Sportiskola és a Savaria Speedskating Team görkorcsolyázói is már gőzerővel dolgoznak a Sportligetben található pályán. Néhány komolyabb hazai és nemzetközi versenyen már részt is vettek Tóth Attila tanítványai, ugyanakkor nem volt zökkenőmentes a gyerekek számára az elmúlt néhány hét.

– Sajnos az időjárás nem volt velünk, emiatt kénytelenek voltunk zárt térben, száraz edzéseket vezényelni a versenyzők számára. Ennek is köszönhető, hogy a legutóbbi rendezvényeken érezhetően maradt még a sportolókban tartalék, amelyeket ki kell hozni belőlük a lehető legrövidebb idő alatt – számolt be a tapasztalatairól Tóth Attila szakosztályvezető.

A kis sportolók első komolyabb erőpróbáját Tatabányán rendezték, ahol az ország legjobb versenyzői mérték össze tudásukat a Diákolimpián. Ezen a rendezvényen tarolt a szombathelyi különítmény. Több pontszerző helyezés mellett megannyi vasi görkoris dobogóra állhatott. Az idény eleji forma ellenére a szakmai vezetők elégedettek voltak az elért eredményekkel.

Jól sikerült a szombathelyiek számára a Geisingenben megrendezett hétvége is. Amerika és Európa legjobb korisai ellen bizonyított Boros Flóra, Szabó Laura és Szélinger Benjamin. Mindhárom versenyző számára nagy kihívás volt, hogy telt házas közönség előtt, ilyen népes mezőnyben állhattak rajthoz. A plusz lelki teher azonban inkább jótékony hatást gyakorolt a vasi gyerekekre.

A kadettek mezőnyében Boros Flóra egyedüliként tudott A-döntőben szerepelni és legjobb helyezését Ő szerezte a csapatnak, a 20. helyen intették le. Szabó Laurának nehezebb dolga volt a juniorok között. Egy esést követően, sérülten is teljesítette a távot a C-döntőt követően a 67. helyet szerezte meg. Hasonlóen nehéz pillanatok vártak Szélinger Benjaminra is.

A Savaria Speedskating versenyzője szintén a juniorok mezőnyében indult. A riválisok erős tempót diktáltak, így a szombathelyi fiatalembernek nagyot kellett hajrázni, de ez sikerült, így a legjobb eredménye a 75. helyhez volt elegendő. A hétvégén pedig újabb megoldandó feladat vár a vasi görkorisokra, hiszen Szegeden állnak ismét rajthoz. A vezetőedzők reménye szerint hasonlóan eredményes hétvégét zárhat az egyesület.

A Diákolimpián elért eredmények listája:

Amatőrök:
2.kcs. lány:
3. Gerencsér Liána (Ambrózy)
5. Károlyi Éva Henrietta (Ambrózy)
11. Bárdos Vivien (Aranyhíd EGYMI)

3.kcs. lány:
1. Fenyvesi Dézi (Oladi)
5. Babos Boglárka (Bolyai)
9. Kovács Veronika (Zrínyi)

3.kcs. fiú:
3. Jéri Zsombor János (Ambrózy)

4.kcs. lány:
1. Bálint Petra (Zrínyi)
2. Bálint Dorka (Zrínyi)
3. Szemes Boglárka Emma (Zrínyi)

Profi:
2.kcs. fiú:
2. Erdélyi Áron (Gothard)

3.kcs. lány:
1. Boros Flóra (Oladi)
7. Török Julianna Lilla (Bolyai)

3.kcs.fiú:
2. Pásztor Marcell (Oladi)

4.kcs. lány:
7. Németh Hajnal (Zrínyi)
11. Fodor Nóra (Brenner)

5.kcs. lány:
3. Szabó Laura (Nagy Lajos)

5.kcs. fiú:
1. Szélinger Benjamin (Savaria)
4. Mártonfi Kristóf (Váci)

6.kcs. lány:
2. Gráczer Fanni (Kanizsai)

6.kcs. fiú:
1. Gyűrűs Bence (Nagy Lajos)

Edzők:
Vargyas Krisztina és Tóth Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!