A Merkantil Bank Liga utolsó előtti, 37. fordulójában a Szombathelyi Haladás a HR-Rent Kozármisleny vendége lesz.

A mecsekaljai gárda tavaly nyáron az NB III-ból jutott fel a másodosztályba és most azért hajt, hogy ősztől is NB II-es legyen. A mislenyiek jelenleg 38 ponttal a 16., még éppen osztályozós helyen állnak. Amennyiben vasárnap nyernek, legrosszabb esetben osztályozós helyen végeznek, azaz ebben az esetben egyenes ágon már nem eshetnek ki – írta meg a haladas.hu.

A szombathelyiek meccselőzeteséből az is kiderül, hogy Márton Gábor március 2-án váltotta Szekeres Zoltánt a kispadon. Mártonnal 5 győzelem, 2 döntetlen és 4 vereség a mérlegük. Érdekesség, hogy mind a négy vereséget Kozármislenyben szenvedte el a Hali vasárnapi ellenfele – idegenben jobban teljesítenek a kék-fehérek, mint otthon. Legutóbb 2-0-ra nyertek Győrött, azt megelőzően hazai pályán ugyanilyen arányban kikaptak a Nyíregyházától. A Misleny legismertebb játékosa a Ferencvárost is megjárt rutinos, 36 éves csatár, Bartha László, de náluk futballozik a korábbi gólerős támadó, Daru Bence is. Legeredményesebb játékosuk egy harmadik futballista, Vajda Roland 8 góllal.

Ősszel a Haladás gólzáporos meccsen 6-4-re nyert a Kozármisleny ellen, a szombathelyi gólokat Derekas 2, Molnár R. 2, Rácz és Doktorics szerezték.

A meccs előtt Michal Hipp a szombathelyi klubnak nyilatkozva elmondta, hogy Kozármisleny ellen hasonlóan nehéz meccs vár a csapatra, mint az előző 2 fordulóban, de muszáj eredményesebbnek lenni.

A csapat kapusa, Mursits Roland pedig arról beszélt, hogy a 2 vereség után jó lenne sikeresen befejezni a bajnokságot és Mislenyből is ponttal, pontokkal hazatérni, majd az utolsó fordulóban a már bajnok és NB I-es DVTK ellen is eredményesen szerepelni a hazai publikum előtt.

A vasárnap 17 órakor kezdődő HR-Rent Kozármisleny – Szombathelyi Haladás meccset élőben közvetítjük a helyszínről. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!