A katalán tréner meccsterve tökéletesen sült el az első negyvenöt percben, és ha nincs Thibaut Courtois, nem állt volna meg kettőnél a kék mezes gárda. Ismét nem a norvég gólgyáros, Erling Haaland volt a hős, hanem a mindenhol bevethető Bernardo Silva. A portugál előbb Kevin De Bruyne passzát váltotta gólra, miután teljesen üresen kapta a labdát a tizenhatoson belül, majd Ilkay Gündogan kipattanó lövése után fejelt a félig már üres kapuba.

Akár négyig is eljuthatott volna a City az első negyvenöt percben, míg a madridiaknak Toni Kroos lécen csattanó lövésén kívül nem sok lehetősége volt a szünetig.

Igaz, utána sem nagyon, ugyanakkor a hazaiak nyomása már nem volt annyira fojtogató, mint a találkozó elején. David Alaba veszélyesen csapódó szabadrúgását Ederson bravúrral elérte, ahogyan a hajrában Karim Benzema éles szögből és Daniel Ceballos közéről érkező löketét is fogta. A formán kívül játszó Militao ezen a meccsen sem tudott extrát nyújtani, a brazil hátvéd ráadásul a 76. percben egy kissé szerencsétlen öngólt is vétett – Manuel Akanji fejesébe ért bele, és végül róla pattant a labda a madridiak kapujába.

Haaland ezúttal is rúgott gól nélkül hagyta el a pályát a rendes játékidő végén, a helyére érkező Julián Álvarez viszont ezt már nem mondhatja el magáról. A manchesteriek teljesítményére az argentin tette fel a koronát, Phil Foden kiugratása után beállította a 4–0-s végeredményt.

Guardiola remekül meccselt, ezen az estén magasan Carlo Ancelotti fölé nőtt, és ami a legfontosabb, betartotta, amit a meccs előtt ígért – nem gondolta túl. A spanyol egy nagyon nehezen verhető csapatot rakott össze az idény végére, amely ma megmutatta: most van a legnagyobb esélye megnyerni a Bajnokok Ligáját, és felérni az európai futball csúcsára.

BAJNOKOK LIGÁJA ELŐDÖNTŐ – VISSZAVÁGÓ
MANCHESTER CITY (angol)–REAL MADRID (spanyol) 4–0 (2–0)
Manchester, Etihad Stadion. Vezette: Szymon Marciniak (lengyel)

MANCHESTER CITY: Ederson – Walker, Stones, R. Dias, Akanji – Rodri, Gündogan (Mahrez, 79.), De Bruyne (Foden, 84.) – B. Silva, Haaland (J. Álvarez, 89.), Grealish. Menedzser: Pep Guardiola.

REAL MADRID: Courtois – Carvajal (Lucas Vázquez, 80.), Militao, Alaba, Camavinga (Tchouaméni, 80.) – Valverde, Kroos (M. Asensio, 70.), Modric (Rüdiger, 63.) – Rodrygo (Ceballos, 80.), Benzema, Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: B. Silva (23., 37.), Militao (76. – öngól), J. Álvarez (90+1.)

Az első mérkőzésen: Real Madrid–Manchester City 1–1
Döntőbe jutott a Manchester City 5–1-es összesítéssel.

A kedden lejátszott másik elődöntő visszavágóján: Internazionale–AC Milan 1–0
Döntőbe jutott az Internazionale 3–0-s összesítéssel.

A június 10-i, isztambuli döntőben: Internazionale (olasz)–Manchester City (angol)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!