Az Alba Fehérvár elleni elődöntőbeli vereséget követően a bronzéremmel vigasztalódhat az Egis Körmend élvonalbeli kosárlabda együttese. Ehhez azonban a másik ágról érkező Zalakerámia-ZTE KK csapatát kellene legyőznie a párharc során Kocsis Tamás tanítványainak. Az első felvonás nem sikerült túl jól, hiszen a Rába-parti alakulat 13 pontos vereséget szenvedett.

Majd következett szombaton hazai pályán a javítás lehetősége. A sérüléséből felépült Chambers is ott volt a társak között és vezérként villogott a ZTE ellen. A zalaiak ráadásul védekezésben és támadásban sem tudták felvenni a versenyt a Körmend csapatával. Ennek eredményeként kiütéses 104-56 győzelmet arattak Ferencz Csabáék, akik így kiegyenlítették a párharc állását.

Kedd este ismét egymásnak feszülnek a szomszédvári együttesek. Érdekesség, hogy legutóbb a 2016/17-es bajnokságban szintén a bronzéremért csatározott egymással a Zalaegerszeg és az Egis Körmend, akkor az előbbi örülhetett. Ezt a csorbát is feledtedhetik Kocsis Tamás tanítványai, amennyiben sikerült megszerezni a harmadik helyet. Ehhez viszont idegenben nyerni kell legalább egy mérkőzést.

Zalakerámia-ZTE KK – Egis Körmend
2023. május 23. – 18:00
Zalegerszeg, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!