Egy hosszú, rendkívül izgalmas alapszakasz majd rájátszást követően már csak a helyosztók vannak hátra a férfi élvonalbeli futsalbajnokságban. A címvédő Haladás ezúttal is nagy riválisával, a Berettyóújfalu csapatával néz farkasszemet a három nyert mérkőzésig tartó finálé során. Érdekesség, hogy az alapszakasz során mindkét gárda saját pályáján begyűjtötte a három pontot.

Ugyanakkor a rájátszásban és a Magyar Kupa-döntőben a Haladás játékosai örülhettek a lefújást követően. A várt nagy izgalmakat és fordulatokat hozta az első felvonás. Az ismerkedés perceit követően jobbára a Haladás birtokolta többet a játékszer, de mindkét kapu előtt alakult ki kisebb-nagyobb helyzet. A házigazda többször veszélyeztetett és úgy tűnt csak idő kérdése a vezető találat megszerzése.

Majd a hajrához közeledve két gyorsan falatot követően tízmétereshez jutott a vendég alakulat. Mattheus lába nem remegett meg. Mégsem vonulhatott előnnyel az öltözőbe a Mezei Vill FC csapata, mert az utolsó másodpercben Sipos fantasztikus egyéni megvillanásával bombagólt ragasztott a rövid sarokba és mentette egálra az első félidőt.

Nem sikerült erőt meríteni a késői góllal a címvédő alakulatnak, mert a második játékrész elején ismét lépéshátrányba kerültek Juanra Calvo tanítványai. Nagyon görcsössé vált a Haladás támadójátéka és a vendégek kapusa is jó érzékkel hárított ebben a periódusban. Sok apró pici pontatlanság és szabálytalanság színesítette a derbit, ez is tökéletesen tükrözte, hogy mekkora a tét. A java viszont csak ezután következett.

Alaposan felpörgette a hajrát a Haladás. Szép egyéni megoldást követően Luigi Longo egyenlített, de sokáig nem örülhettek a hazai szurkolók. Érkezett ugyanis Mattheus, aki önmaga második gólját szerezte. 23 másodperccel később ismét egyenlőt mutatott az eredményjelző mert jött a szombathelyiek brazil légiósa. Újabb gólra viszont nem futott a játékosok erejéből, így következett a hosszabbítás.

A ráadás pillanataiban próbálta meglepni ellenfelét a Haladás és Vas gyönyörű kapáslövésével ez sikerült is. Alig fél perc alatt lépéselőnybe került a Haladás. Ráadásul nem állt meg a Haladás-henger: Kovács is bevette Sándor kapuját. A vendégek pedig már a tálcán kínált lehetőséggel sem tudtak élni: Mattheus büntetőjét Gyimesi fantasztikus bravúrral védte. Egyre elkeseredettebben próbált támadni a Mezei Vill.

Ugyanakkor ez a felállás már a Haladásnak és jobban ízlett, hiszen nagyon jól védekeztek és kontratámadásokra rendezkedtek be. A Berettyóújfalu öt-a-négy ellen próbálta építeni támadásait és bevenni a vasiak kapuját. Hiába, mert a szombathelyiek magabiztosan védekeztek és a nehezen megszerzett előnyüket megőrizve 1-0-ra állnak a három nyert mérkőzésig tartó bajnoki döntőben.

Haladás VSE – MVFC Berettyóújfalu 5-4 (1-1, 3-3)

Haladás: Alasztics M. – Kovács M., Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos G.

Csere: Gyimesi M. – Szalmás Z., Knizs O., Hajmási M., Dróth Z., Vatamaniuc-Bartha D., Fehér D., Vas Á., Rutai B.

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez.

Gólszerző: Sipos, Luiggi Longo (2), Vas, Kovács illetve Mattheus (2), Iszák, Nagy

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!