Alig hogy véget ért az élvonalbeli futsal bajnokság rájátszása, máris újabb megoldandó feladat vár az ország két legjobb keretével valamint legjobb formájában rendelkező csapatára. A címvédő Haladás VSE már az utolsó fordulók eredményétől függetlenül biztosította helyét az NB I-es futsal döntőben, ellenfele pedig a vártnak megfelelően a MVFC-Berettyóújfalu lesz.

Az idény során többször is találkozott egymással a két együttes és csak a szezon elején sikerült a Mezei Villnek megtréfálni vasi riválisát. A rájátszásban viszont a Haladás akarata érvényesült, ráadásul a Magyar Kupa döntőben hiába támadott többet a Berettyóújfalu, egyetlen Hali-találat született. Ezzel pedig negyedszer is kupagyőztes lettek a szombathelyi futsalosok.

Sok újdonságra aligha számíthatnak a csapatok játékosai, akik az egész évben erre a párharcra készültek leginkább. A pályaelőny, az elért helyezések és az egymás elleni eredmények is a Haladás felé billentené a mérleg nyelvét. Ugyanakkor nem egyetlen mérkőzésen dől el az aranyérem sorsa. Aki a bajnoki címet szeretné elhódítani – a Hali esetében megvédeni – háromszor kell diadalmaskodnia.

Ennek első állomásaként csütörtökön Szombathelyen feszülnek egymásnak a csapatok. A Haladás Sportkomplexumban megrendezett finálé első deribjén várhatóan telt ház várja a főszereplőket. Érdemes lesz időben érkezni a mérkőzésre és buzdítani a címvédőt, hogy előnyből várhassa a folytatást. A találkozóról nem marad le senki, mert a döntő mérkőzéssorozatot a sportcsatorna is adja majd.

Haladás VSE – MVFC Berettyóújfalu
2023. május 25. (csütörtök) – 19:00 (M4 Sport)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!