Az nso.hu-n megjelent tudósítás szerint Boston Celtics 110–97-re győzött hazai pályán a Miami Heat ellen, így összesítésben már csak egy meccsre van az egyenlítéstől az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) keleti főcsoportdöntőjében.

A kiváló első negyed alapozta meg a hazaiak sikerét, Joe Mazzulla együttese 15 pontot vert ellenfelére a nyitányon, majd ezt a második játékrész végén további két egységgel fejelte meg. A Miami próbált zárkózni a fordulás után, de ha minimálisan is, de tovább nyílt az olló, így hiába faragott le a hátrányából öt pontot a záró negyedben, ennek már nem volt jelentősége A zsinórban második Celtics-siker demoralizálhatja a Spoelstra-csapatot, de Butlerék sorsa a saját kezükben van, hiszen a következő meccsen a saját közönségük előtt harcolhatják ki a nagydöntőbe jutást.

Ez a mérkőzés egyébként nem a legnagyobb sztárok tündöklését hozta, hazai oldalról a rájátszásbeli karriercsúcsot döntő Derrick White (24 pont, 3 lepattanó, egy assziszt), valamint a Marcus Smart (23 pont, 3 lepattanó, két assziszt), Jaylen Brown (21–2–2) duó produkciója volt a siker garanciája.

A nagyobb nevek közül Jayson Tatum így is összehozott egy dupla duplát (21–8–11), ellenben Jimmy Butler ezen a meccsen teljesen formán kívül volt, s önmagához képest kevés, 14 pontot tett bele a közösbe.

NBA, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORTDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS – KELETI KONFERENCIA
Boston Celtics–Miami Heat 110–97 
(35–20, 26–24, 29–28, 20–25)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Miami Heat javára.

A KONFERENCIADÖNTŐK PÁROSÍTÁSA – KELET
Boston Celtics–Miami Heat (2–3)
NYUGAT
Denver Nuggets–Los Angeles Lakers (4–0) – a Denver továbbjutott
A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!