Nem tudja, hogy a következő szezonban is kölcsönadják-e, de ha annyi játéklehetőséget kapna a Joventut Badalona kosárlabdacsapatában, mint az elmúlt pár hónapban a Real Betisben, akkor szívesen játszana a saját klubjában Maronka Zsombor. A húszéves kosaras a számára lezárult idényt értékelve az M1 aktuális csatornának azt is elmondta, hogy ezúttal nem jelentkezett a tengerentúli draftra, mert most nem látja realitását egy NBA-szerződésnek. Februárban került kölcsönbe a sevillai klubhoz, amely az elmúlt pár hónapban jobban teljesített, mint előtte, de végül így is kiesett az élvonalból, amit Maronka csalódásként élt meg. Ugyanakkor pozitív volt, hogy megkapta a Betisben, miért odament.
“Több játéklehetőséget, tíz-tizenöt perceket játszottam majdnem minden meccsen. Nyilván nem a leghúzóbb ember voltam a csapatban, de egy fontosabb hatodik ember szerepe jutott nekem, és én ezzel nagyon boldog vagyok” – árulta el.
Szerinte ha az a keret, amely februárban kialakult, hamarabb összeáll, más lett volna a végeredmény. Egyénileg az elmúlt időszakban – meglátása szerint – elsősorban védekezésben fejlődött, összességében energikusabbá vált a játéka, és pár kiló izmot is sikerült magára szednie. A jövőjét illetően úgy fogalmazott: még kérdéses, hogy lesz-e megint kölcsönadás. Ha valahol lenne rá esélye, hogy rendszeresen játsszon, annak örülne, de ha ugyanezt a lehetőséget a Badalonában is megkapná – amire tett neki utalást Jordi Marti sportigazgató -, akkor az még jobb lenne. Ugyanakkor egyelőre semmi konkrétummal nem tud szolgálni, már csak azért sem, mert csapata számára még korántsem ért véget az idény, csak most kezdte a rájátszást. Maronka Zsombor a nyáron többek között az Egyesült Államokban is készül majd a következő szezonra, jelen állás szerint júliusban tudna menni Észak-Karolinába, ahol személyi edző foglalkozna vele. Mint mondta: az az elképzelése, hogy ha a következő szezont sikerülne megnyomnia sok játéklehetőséggel és többet látnák őt, utána menne ki az Egyesült Államokba a draft előtt egy komplettebb évet zárva, mint amilyen a mostani volt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!