Valódi pikáns küzdelmet ígért és hozott is a férfi élvonalbeli futsal bajnokság döntő párharc sorozatának első állomása. A címvédő Haladás VSE háromszor is hátrányból egyenlített a rendes játékidő során, hogy a hosszabbítás során döntésre vigye a derbit és lépéselőnybe kerüljön a Mezei Vill FC-vel szembeni versenyfutásban. Hasonlóan izgalmas mérkőzést vártak a szurkolók a folytatásban is.

Kedden már a Berettyóújfalu otthonában csaptak össze a finálé főszereplői. Nagy kérdés volt, hogy vajon ezúttal is képes meglepetésre a MVFC vagy a nagyobb rutin helyzeti előnyt jelenthet a Haladás számára?! A kezdés pillanataitól kezdve nagy hőfokon égtek a játékosok, mindkét oldalon próbálták a főszereplők azonnal akaratukat ellenfelükre erőltetni.

Ezúttal kiegyenlített első félidőt hozott a találkozó. Kevés helyzetet jegyeztek a támadók, ugyanakkor a kapusok többször is hatalmas bravúrt mutattak be. Főként Alasztics volt elemében, de csereként Gyimesi is bemutatta, hogy számíthat rá a vezetőedző. Az izgalmas és valtozatos első húsz perc során nem született gól, de a folytatásban kiszakadt a gólzsák.

Hiába kapcsoltak magasabb sebességi fokozattal játékosok, alakítottak ki több helyzetet és lőttek gólokat a támadók, mégsem zárták le a derbit a rendes játékidőben. Ezúttal is a Mezei Vill FC állt nyerésre, de a címvédő huszáros hajrával és egy késői találattal hosszabbításra mentette az összecsapást. A ráadást már vészkapussal kezdte a Haladás.

A nagy tét miatt mindkét gárda csak a biztosra mert játszani, ez sokkal kevesebb helyzetet hozott, újabb gólt pedig egyáltalán nem. Így a kétszer ötperces hosszabbítás után ezúttal már 6hatméteresekre is sor került. Szombathelyi oldalról Luigi Longo és Szalmás célzott pontatlanul, ugyanakkor a mindent eldöntő büntetőt Kovács Máté értékesítette, és összesítésben 2-0-ra vezet a címvédő.

MVFC Berettyóújfalu – Haladás VSE 2-2 (0-0, 2-2) szétlövéssel: 9-8

Haladás: Alasztics M. – Szalmás Z., Hajmási M., Vas Á., Rutai B.
Csere: Gyimesi M. – Kovács M. Luiggi Longo, Knizs O., Dróth Z., Henrique Diniz, Sipos G., Vatamaniuc-Bartha D., Fehér D.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Matheus (22′), Nagy I. (31′) illetve Vas Á. (32′), Luiggi Longo (39′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!