Emlékezetes és fordulatos mérkőzés kerekedett a férfi élvonalbeli futsal bajnokság döntőjének első találkozójából. A Berettyóújfalu alaposan felkészült a címvédő játékából és stabil védekezése mellett háromszor is megszerezte a vezetést. Ugyanakkor a Haladás tartását dicséri, hogy hosszabbításra mentette a derbit, majd a ráadásban már fordítani tudott és a győzelmet is behúzta.

Az 5-4-es hosszabbításos találkozót követően hétfő este már az ország másik végén folytatódik a három nyert mérkőzésig tartó párharc. Az első felvonás ugyanakkor mindkét csapat számára tartogatott tanulságot. A Mezei Vill FC az idény során többször kényszerült fejet hajtani a bajnokság és a Magyar Kupa küzdelmei során a vasi gárda ellenfeleként. Ezúttal viszont a győzelem megszerzéséhez is közel állt.

A szombathelyi alakulat ezzel szemben új oldaláról kényszerült bemutatkozni. Hiába birtokolta többet a labdát a Haladás és alakított több helyzetet, nem sikerült felőrölni az ellenfelét. Az utolsó pillanatokban mentette hosszabbításra az összecsapást, amelynek során már pontosabb játékkal és a kapu előtti befejezéssel rukkolt ki.

A címvédő így érvényesítette pályaelőnyét, de nagyon nehéz mérkőzés vár rájuk hétfő este. Egyrészt a Mezei Vill otthonában nagyon keveseknek sikerült a bravúr, legyőzni a Berettyóújfalu együttesét. Bár Dróth Zoltán csapatkapitány visszatért a döntő első találkozóján, nagy szükség lesz a játékára a folytatásban is. A győzelemhez pedig az extra egyéni teljesítmények is kellenek majd.

MVFC Berettyóújfalu – Haladás VSE
2023. május 29. (hétfő) – 20:00 (M4 Sport)
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!