Az országos egyéni és csapatversenyek egymást érik a naptárban, így sok pihenésre nem jut idő a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület sportolóinak. Ráadásul a menetrendben idén a Darts Ligafordulók és a Goldfisch Open mellett helyet kapott egy amatőr bajnokság is, amelynek lebonyolítását, szervezését is az SZDCSE egyesülete jegyzi. Így mindig akad tennivaló.

A legutóbbi ünnepi hétvégén sem volt ez másként, hiszen ismét tábla elé állhattak az érdeklődők a Domus üzletház emeletén található klubhelységben. Ezúttal a Goldfisch Open nyílt versenysorozat negyedik állomását bonyolították le. Mivel a 2023-as esztendőben nyolc fordulót terveztek a szervezők, így már körvonalazódnak az erőviszonyok és lehet számolgatni, ki érhet oda az élbolyba a végelszámolásnál.

Ezúttal 25 versenyző érkezett és kiváló hangulatról valamint színvonalú mérkőzésekről gondoskodtak. Nehéz dolga is volt a résztvevőknek, hiszen valamennyien visszatérő játékosként már az egyenes kieséses szakaszt célozták meg, ugyanakkor elég volt egyetlen megingás és azonnal a kiesőhelyen találták magukat a csoportban. Majd ahogy emelkedett tét, úgy növekedett a színvonal is.

A 16-os főtáblára az igazi jó formában lévő dartsjátékosok jutottak. Itt is valamennyi mérkőzésen sima győzelmek születtek, kivéve a Derdák-Kozma párharcon, ahol 4-3-as sikert aratott előbbi. A legjobb négy közé Kámán Lehel, Csóka András valamint Takács Zoltán és Csóka Dániel jutott. Előbbi összecsapáson úgy tűnt, sikerülhet meglepni a válogatott ajtaján is kopogtató Kámánt.

Csóka András azonban nem tudta megismételni a Gógánfán nyújtott teljesítményét, így a branzéremmel vigasztalódhatott. A másik ágon Csóka Dániel tartotta magát hősiesen, de a kritikus pillanatokban nem tudott jól kiszállózni, így Ő is a harmadik helyen fejezte be a játéknapot. Következett a döntő, amelyet Kámán Lehel és Takács Zoltán vívott egymással.

Előbbi ihletett formában játszott, hiszen az első legeket elhozta, így ellenfele szinte kezdettől futhatott az eredmény után. Kámán Lehel viszont rutinosabb annál, hogy ettől a tehertől görcsösen játsszon, magabiztosan irányította a döntőt és nyerte meg a negyedik fordulót. Az eredményeknek köszönhetően átrendeződött az összetett pontverseny eredménye is.

Goldfisch Open – IV. forduló

1. Kámán Lehel
2. Takács Zoltán
3-3. Csóka Dániel és Csóka András

*

Összetett pontverseny:
1. Csóka András /84 pont/
2. Csóka Dániel /68 pont/
3. Kámán Lehel /64 pont/
4. Varga Márton /60 pont/
5-5. Dobos Dávid és Somogyi Róbert /48-48 pont/

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!