Hosszú évek óta meghatározó szerepet tölt be a Haladás VSE tenisz szakosztálya a honi sportéletben. A versenyeken elért eredmények mellett meganyi erőpróbának ad otthont a vasi vármegyeszékhely. A szeniorok számára minden évben megrendezték azt a sportcsemegét, amelynek idén egy szomorú apropója is akad. Szabó Éva tavaly még személyesen tette tiszteletét ezen a rendezvényen.

2022 őszén viszont elhunyt, hatalmas űrt hagyva maga után. Emlékét azonban a nevét is viselő erőpróba őrzi és idén a pünkösdi hétvégén került megrendezésre. Az örökös magyar bajnok előtt tisztelgett a honi és a nemzetközi szenior tenisz szövetség is, amely a Haladás VSE kezdeményezése mögé felállt és második kategóriás emlékversennyé minősítette ezt a sportcsemegét.

Ennek megfelelően érkeztek teniszezők Szlovákiából, Ausztriából, Németországból, Hollandiából és Bulgáriából is. A magyar résztvevőkkel kiegészülve száznál is többen léptek pályára a Sportliget salakos pályáin. Egyéniben valamint párosban is bizonyíthattak a rendezvényre érkezők és nem lehetett oka a panaszra a kilátogató érdeklődőknek sem.

Idén egy mobil lelátó tette még kényelmesebbé a szurkolást és a szövetségnek köszönhetően eredményjelző készüléken lehetett követni az állást is. Érdekesség, hogy ez az eszköz a szervák erősségét, sebességét is mérte. Ismerős arcokból sem volt hiány, hiszen többen visszatérő vendégekként tették tiszteletüket a rendezvényen, akik elégedettségüknek adtak hangot.

A Szabó Éva Emlékverseny egyik különlegességét az emléksarok adta, amely a közkedvelt teniszező életútját mutatta be. Fényképeken, írásos beszámolókon keresztül lehetett végigkövetni a pályafutását az örökös magyar bajnoknőnek. Ugyanakkor sportrelikviák is színesítették a sarkot, amely előtt rengetegen elidőztek két mérkőzés között.

Az eredményeket ezen a linken érik el az olvasók!

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!