Tervezni sem lehetne jobb forgatókönyvet az idei fináléra. Az élvonalbeli futsal bajnokság döntőjébe az ország két legjobb együttese jutott, hogy kiderüljön, kié lesz az aranyérem?! Ehhez három találkozón kell diadalmaskodni és a Haladás VSE úgy fest, hogy nagyon jó úton van ahhoz, hogy megvédje bajnoki elsőségét.

Az első két felvonásnál patikamérlegen volt adagolva a feszültség, a látványosság és a hangulat is. Szombathelyen háromszor is vert helyzetből egalizált a Haladás, majd a hosszabbításban vitte döntésre a győzelem kérdését. Hétfő este, Berettyóújfaluban pedig már a ráadás sem volt elegendő a sikerhez. A büntetőkben viszont idegekkel jobban bírta a vasi alakulat.

Alasztics kiváló formában védett, ugyanakkor Gyimesit legalább ekkora dicséret illeti, aki tízmétereseket és büntetőket védett kulcspillanatokban. Ennek köszönhetően 2-0-ra vezet a címvédő a párharc során, így csütörtökön hazai pályán tehet pontot a versenyfutás és a mondat végére a Hali. Persze a megoldandó feladat – ha lehet – még nehezebb lesz.

Már csak azért is, mert a Mezei Vill FC-nek mindenképpen nyernie kell, ha nem szeretné idejekorán megkezdeni a nyári szünetet. Intő jel továbbá, hogy a Haladás csak egyszer – az első mérkőzés hosszabbítása során – vezetett. Amennyiben nem szeretne újabb látogatást tenni Berettyóújfaluban, mindenképpen le kell győznie ellenfelét és újra elfoglalhatja a bajnoki trónt. Ezzel megkoronázná idényét, hiszen a Magyar Kupa után újabb aranyérmet jegyezne a Haladás.

Haladás VSE – MVFC Berettyóújfalu
2023. június 1. (csütörtök). – 20:00 (M4 Sport)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!