Nincs megállás, javában zajlik a versenyidőszak valamennyi sportágban. A kick-box versenyzők a téli alapozás, majd feinomhangolást követően tavasszal kezdték meg a szereplésüket, szinte valamennyi hétvégén várt járuk kisebb vagy nagyobb megmérettetés. Hazai és nemzetközi porondon is bizonyíthattak Dancsó Zoltán és Koszogovits Mihály tanítványai.

A legutóbbi hétvégén a korosztályos sportolók kerültek reflektorfényben, akik az utánpótlás magyar bajnokságon vettek részt. Az idei erőpróbának Esztergom adott otthont, ahová az ország valamennyi szegletéből érkeztek versenyzők. A szombathelyi színeket a Controll Sportegyesület bunyósai képviselték és ráadásul népes delegációval vettek részt a rendezvényen.

Nem kevesebb, mint 11 Controllos kick-box versenyző bizonyított a tornán. Hogy miért volt kiemelten fontos ez a bajnokság a sportolók számára? Ugyanis ez az erőpróba volt hivatott dönteni arról is, hogy mely versenyzők képviselhetik majd hazánkat a 2023. augusztus végén megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon, amelynek a törökországi Isztambul fog otthont adni.

A népes szombathelyi különítmény nem is vallott kudarcot az esztergomi erőfelmérőn. A 11 versenyző összesen 15 alkalommal állhatott dobogóra. Dancsó Zoltán tanítványai négy arany-, két ezüst és kilenc bronzérmet szereztek a rendezvényen. Az pedig már biztossá vált, hogy Pataki Barnabás ès Prikler Márk személyében már két Controllos versenyző ott lesz Isztambulban is!

Eredmények
Kadett 2 korosztàlyban:

Czenki Dorottya /-46 kg
LC 3. hely
KL 5-8. hely

Kàntor Krisztiàn /-42 kg
LC 3.hely
KL 3. hely

Takàcs Bence /-57 kg
LC 5-8.hely
KL 3. hely

Rumankô Levente /-63 kg
LC 5-8.hely
KL 2. hely

Szikora Máté /-63 kg
LC 5-8. hely
KL 3. hely

Kovàcs Màtè /+ 69 kg
LC 5-8. hely
KL 3.hely

Junior korosztàlyban:
Kovàcs Sàra Kata /-50 kg
LC 5-8.hely
KL 3.hely

Barbarics Alexa /-60 kg
LC 3. hely
KL 2. hely

Pataki Barnabàs /-57 kg
LC 1. hely
KL 1. hely

Nagy Zeusz Kristôf /-63 kg
LC 5-8. hely
KL 3. hely

Prikler Márk /-79kg
LC 1. hely
KL 1. hely

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!