Rendszeresen visszatér a vasi vármegyeszékhelyre a Magyar Diákoimpiai Szövetség, hiszen kiváló létesítmények és szervezői stáb áll rendelkezésre ahhoz, hogy különböző sportágak diákolimpiai döntőit itt rendezzék meg. Korábban a sakk csapatbajnokság mellett leány és fiú korosztályos kispályás labdarúgás szakágban is bonyolítottak le Szombathelyen finálét.

Ezúttal is folytatódott a hagyomány és a legutóbbi hétvégén a legkisebbek adhattak számot tudásukról. Több mint kétszáz gyermek részvételével zajlott a II. korcsoportos Labdarúgás Diákolimpia Országos döntő, ahol csak a legjobbak léphettek pályára. A szövetség által közreadott információkból kiderült, hogy majdnem hatszáz csapat, mint 7200 sportolója indult a selejtezőkben.

A szombathelyi fináléra viszont már csak 20 csapat, 200 versenyzője bizonyíthatott. A Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Vas Megyei Diáksport Egyesület szervezte meg ezt a rendezvényt, amelynek a Király Sportlétesítmény biztosított helyszínt. A fináléban két napon keresztül pattogott a labda, elsőként a csoportkörökben kellett helyt állni a gyerekeknek.

Vasárnap már a helyosztókra került sor. A hazai szurkolók legnagyobb örömére kiválóan szerepelt a Gothard Jenő Általános Iskola, amely végül magabiztos teljesítménnyel lett országos bajnok. A vasi aranyérmes csapat mögött dobogóra állhatott még a székesfehérvári és a miskolci együttes is. A hazai teljesítményt pedig az egyéni jutalmazások is szépen beárazták.

A legjobb edzőnek járó elismerést Kócs Felicián Gábor, a Gothard iskola testnevelője érdemelte ki, míg a gólkirályt szintén a szombathelyi tanintézmény adta. Kalmár Kornél magabiztos játéka egyéni elismerést és serleget hozott a számára. A nap zárásaként közösen ünnepelték egymást a szülők és a gyerekek, megkoronázva a felejthetetlen és sportos hétvégét.

II. korcsoportos Labdarúgás Diákolimpia

I. Gothard Jenő Általános Iskola, Szombathely
II. Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola
III. Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Miskolc

Különdíjasok:

  • Gólkirály: Kalmár Kornél, Gothard Jenő Általános Iskola, Szombathely
  • Legjobb kapus: Espán Erik, Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Miskolc
  • Legjobb mezőnyjátékos: Nagy Kornél, Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola
  • Bajnokcsapat testnevelője: Kócs Felicián Gábor

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!