Gondos előkészületeket követően startolt el szombat délelőtt az első vérbeli Streetball erőpróba, amelynek a vármegyeszékhely Fő tere adott otthont. A szombathelyi önkormányzat és a Pannonsport összefogásából megvalósuló rendezvény az Ébredj Szombathely programsorozat újabb állomásaként szerepelt a kínálatba. A vártnak megfelelően hatalmas érdeklődés kísérte a tornát.

Tavaly, hasonló lebonyolítású rendezvényen csak 32 csapat tudott indulni, ez idénre megváltozott. Összessen 64 együttes adta le nevezését, valamennyi korosztályban akadtak indulók, a legnépesebb mezőny a nyílt kategóriában bizonyított. A szervezők arra is ügyeltek, hogy a több palánk mellett lehetőség legyen kísérőprogramokat is lebonyolítani, így mindig akadt történés.

A kiemelt pálya mellett akadt gyakorló palánk, amely a dobóversenyre nyújtott felkészülési lehetőséget. A selejtezőkört követően pedig a döntőben már csak a legjobb mesterlövészek feszültek egymásnak. Ugyanilyen nagy figyelem kísérte az airtrick show-t, amely tökéletes kikapcsolódást biztosított még a résztvevőknek is két mérkőzés között.

A Falco bajnok és kupagyőztes csapatának több tagja mellett az Egis Körmend együttes bronzémes játékosai is tiszteletüket tették a rendezvényen. A nagy érdeklődésnak köszönhetően a szervezők jövőre is szeretnének hasonló streetball versennyel kedveskedni a kosársport szerelmeseinek. Idén pedig az Ébredj Szombathely rendezvénysorozat kínálatában helyet kapott SUP- és triatlonverseny valamint a Szilveszter Kupa is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!