Kétnapos továbbképzéssel vette kezdetét Szombathelynek az Úszó Nemzet Program. A Magyar Úszó Szövetség kezdeményezésére életrehívott kezdeményezésnek köszönhetően nyolc felsőoktatási intézmény képzi majd azokat az oktatókat, edzőket, akiknek feladata, hogy az óvodások, általános iskola 1-2. osztályos tanulók vízbiztos úszástudást sajátítsanak el.

Az egészséges életmód és a sportolás kiemelten fontos valamennyi szakszövetségnek. Ugyanakkor minél előbb meg kell ismertetni a gyerekekkel a sportágakat, így az úszást is, amely specifikus mozgást igényel. Ennek is köszönhetően dolgozta ki az úszó szövetség azt a továbbképzést, amelynek az ELTE-SEK adott otthont a legutóbbi hétvégén megtartott rendezvényen.

A Nyugat-magyarországi régióból érkezett hallgatók elsőként megismerkedhettek a projekt felépítéséről, céljáról, létrejöttének hátteréről. Majd a pedagógiai módszerekről és a gyerekek életkori sajátosságairól kaptak átfogó képet. Végül valamennyi úszásnem módszertanát és a bízbiztos tudásának átadásáról is esett szó a programnak köszönhetően.

Az Úszó Nemzet Program szeptembertől indul, addig országszerte hasonló továbbképzésen vesznek részt azok az oktatók, akik valamilyen szakvégzettséggel is rendelkeznek. Előírás ugyanis, hogy csak úszásoktatók valamint szakedzők vehetnek részt az előadásokon. Az ELTE-SEK kiváló kutatói és sportszakmai tapasztalataival kiváló partnere lesz a Magyar Úszó Szövetségnek és a képzésben résztvevő oktatóknak is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!