Véget ért a 2022/2023-as másodosztályú női röplabda-bajnokság, amelyben ezúttal is két szombathelyi együttes vett részt. A Szombathelyi MÁV Haladás mellett a mezőny ragja volt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület csapata is. A nyári felkészülési időszak elsődleges feladata az volt, hogy a meglévő rutinos játékosok mellé tehetséges fiatalokkal töltsék fel a keretet.

Ez az időszak azért is volt kifejezetten nehéz, hiszen több 15-17 éves fiatalra sokkal nagyobb szerep várt, mint a korábbi években. Bodzer Attiláék ugyanakkor lépéskényszerben voltak, hiszen az egyetemi csapatban csak néhány vezér maradt. Ennek megfelelően sokkal inkább a jövő alapjait próbálta a szakmai stáb letenni. Így a 15-16 éves Tauker Sára és Imre Zóra is nagyobb szerepet kaptak.

A legnagyobb előrelépést Kóbor Szonja beépítése jelentette, aki a háló közelében nagy segítség volt a SzoESE játékában. Érdeksség, hogy a találkozók többségében pályára is léptek ezek a fiatalok. Extra terhelés várt viszont Egyed-Halmosi Noémire, Kiss Laurára és Szabó Reginára. A csapatot az alapszakasz során a Covid-19 rendre megtizedelte, akadt olyan összecsapás, ahol cserejátékos nélkül kellett helyt állnia a Bodzer-együttesnek.

Az eredményesség terén főként a hajrára állt össze a vasi klub játéka. A nyolcadik hely azt jelentette, hogy a rájátszást az alsóházban kezdi meg a SzoESE. Itt viszont újabb megoldandó problémákkal nézett szembe a szakmai stáb. Iskolai kirándulások, elfoglaltságok mellett anyai örömök miatt állandóan más felállásban kellett bizonyítania a szombathelyi gárdának.

Az eredeti célkitűzéseket sikerült azonban teljesítenie az elért helyezéssel Bodzer Attila tanítványainak, hosszabb távon viszont inkább a fiatalok beépítése miatt lehet értékes ez az eredmény. A következő másodosztályú idényben előreláthatólag még nagyobb szerepet kaphatnak a 2005-2006-os születésű fiatalok. Addig viszont egy pihentető nyár majd egy kemény felkészülés vár a játékosokra.

A SzoESE teljesítménye számokban:
A 10 csapatos alapszakaszban 8. hely (4 győzelem – 14 vereség)
A 6 csapatos rájátszásban 3. hely (2 győzelem – 3 vereség)

Az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszásának végeredménye:
1. PTE-PEAC
2. Röpisuli SE Ajka
3. Emericus SE
4. SzoESE
5. Viadukt SE
6. ZTE Röplabda Klub

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!