A legutóbbi hétvégén – a Szent Iván-éj árnyékában – sem maradtunk vérbeli sportcsemegék nélkül. A Pannon Inter-Crosse Kupa mellett elstartolt a régió egyik legszínvonalasabb strandröplabda-bajnoksága is. A Termál Kupán már nemcsak a helyi gyerekek és felnőttek adják le nevezésüket, sokan a szomszédos vármegyékből érkeznek, hogy részt tudjanak venni a sportrendezvényen.

Két kiváló minőségű pálya állt a versenyzők rendelkezésére, s bár az első nap nem igazán volt kellemes az időjárás, nem tántorította el a sportbarátokat a szél sem. A női mezőnyben ezúttal csak hat páros indult, többen edzői intelem miatt nem vettek részt a torna első fordulóján. Ettől függetlenül nagy csata zajlott minden találkozón és végül a BAMÓ csapata nyert.

A férfiak mezőnyében ellenben szinte telt ház volt. 11 páros gondolta úgy, hogy megpróbálkozik megszerezni az aranyérmet. Hatalmas csatára kényszerültek azok a csapatok, amelyek végül a dobogós helyekért csaptak össze. A jó forma és a szerencse a BAL TÉRDEK formációt igazolta, akik a nap végén a megérdemelt aranyérmet is hazavihették a gratulációk mellett.

Vasárnap már sokkal jobb időjárás várt a röplabdázókat és nézőkből sem volt hiány. Nem meglepő módon mind a 12 hely elkelt a nevezések során, egy páros azonban sérülés miatt visszalépni kényszerült. Ettől függetlenül nagyon kiegyenlített erőviszonyok jellemezték a torna első állomásának második játéknapját. Sokszor csak minimális különbség döntött a csapatok között.

A napot végül a HAMIS TESÁK zárták a legjobban. Érdekesség, hogy sérülés miatt tagcserén esett át a csapat, amely az új felállással sem érte be kevesebbel, mint az aranyéremmel. Fontos információ, hogy hamarosan költözik a rendezvény, mert egyrészt a pályák számát is bővíteni kell, másrészt a Termálfürdő területének egy részét eladták és ezen található a jelenlegi pálya is.

I. TERMÁL KUPA 2023

Női győztes: “BAMÓ” Horváth Mónika – Horváth-Csercsics Barbara
Férfi győztes: “BAL TÉRDEK” Takács Kevin – Hetényi Gergő
Vegyes győztes: “HAMIS TESÁK” Szalai Csenge – Simon Dávid

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!