A koronavírus-járvány miatt nehezen lendültek játékba azok a csapatok, akik állandó résztvevői voltak a Szabadidősport Szövetség által megrendezett kispályás labdarúgó bajnokságon. A lebonyolítás menetrendje, a Sportliget felújítása és az időjárás viszontagságai végett. Ennek megfelelően több helyen ráncfelvarráson esett át a bajnokság és a menetrend is, amely kedvező visszajelzéseket hozott.

A Haladás Sportkomplexum különtermében lebonyolított szezonzáró ünnepségen nemcsak az elismeréseket vehették át a csapatok képviselői és egyéni jutalmazói, hanem kérdéseket is vártak a szervezők a főszereplőktől. Az értékelő beszédében Táncsics András, a Szabadidősport Szövetség elnöke elmondta, hogy igyekeztek minden téren megújulni és fejleszteni a kínálatot.

Ennek első lépcsőfoka az volt, hogy a korábbi esztendőkkel ellentétben őszi-tavaszi lebonyolítás mellett tették le a voksukat. Ezt leginkább az időjárás számlájára kell írni, hiszen korábban többször megesett, hogy napsütés dacára már nem voltak mérkőzések, máskor az eső áztatta pálya pedig lehetetlenné tette a találkozók lejátszását.

A négy osztály mellett külön pontvadászat indult az öregfiúk és a senior korosztály számára valamint a hölgyek is megmérkőzhettek egymással. A szövetség elnöke megköszönte a játékvezetők munkáját is, akik egész évben állták a sarat és a hétvégi nagypályás mérkőzések mellett a hétközi kispályás derbiken is sípot vettek a szájukba. Többen közülök már hosszú évtizedek óta meghatározó szerepet töltenek be a sípmesterek között is.

Ezután a csapatok képviselői kérdéseket tehettek fel, amolyan fórum jelleggel. Üdítő foltja volt az ünnepségnek, hiszen bármilyen problémát felvethettek a résztvevők. Így szó esett a mérkőzések esetleges pótlásának lehetőségéről, újabb pályák bevonásáról és a csapatok számának növeléséről. Abban viszont mindannyian egy nyelvet beszéltek, hogy megköszönjék a szervezők egész éves munkáját.

Külön megemlítették a kispályás csapatok számára létrehozott Concordia Magyar Kupát, amelyre bármely együttes leadhatta nevezését. A szépsége az egész esztendős bajnoksággal ellentétben, hogy nem volt lehetőség a javításra, így sokszor meglepő módon a magasabb osztályban lévő alakulat kényszerült búcsúzni. Ezt a tornát egyébként a későbbiek során is szeretné a szövetség megrendezni, esetleg kibővíteni.

Az ünnepség zárásaként következtek a díjátadások, amelyet a dobogón záró csapatok képviselői vehettek át a szervezőktől. Az együttesek mellett név szerint szólították a bajnokságok gólkirálynőjét, mesterlövészeit, akik szintén trófeával gazdagodtak. A nyári pihenőt követően – a szakszövetség tervei alapján – augusztusban elstartolhat a következő idény, a remények szerint még több csapat részvételével.

A BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE, HELYEZETTJEI ÉS KÜLÖNDÍJASAI EZEN AZ OLDALON ÉRHETŐ EL!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!