Kiváló idényt zárt a Szombathelyi Asztalitenisz Kör egyesülete, amely több csapattal vett részt idén is a nemzeti bajnokságok különböző osztályaiban. Ugyanakkor az amatőrökre is gondoltak, akik a Pükösd kupa keretein belül mutathatták be tudásukat. Jól mutatja a sikerét, hogy a megyei pontvadászatban szereplő játékosok mellett korábbi NB-s tapasztalatokkal rendelkező versenyzők is elindultak az erőpróbán.

Abban viszont mindenki egyetértett, hogy a jövő csak a megfelelő utánpótlásbázis létrehozásával, működtetésével biztosított. A SZAK ebben is partner, évek óta neveli ki a fiatalokat, köztük többen a korosztályos válogattban is bizonyítottak már. Nem véletlen, hogy sok gyermek jelent meg a szombathelyi egyesület által meghirdetett nyári táboron, amely két héten keresztül tartott.

 

Nemcsak a vasi vármegyeszékhelyről, hanem a környező településekről is érkeztek résztvevők. Ennek eredményeként valamennyi asztalnál pattogott a labda és több edzőnek is ütőt kellett ragadnia, hogy mindenki a lehető legjobban sajátítsa el a sportág alapjait. Ráadásul nemcsak személyi, hanem tárgyi feltételek is adottak voltak az asztalitenisz csarnokban.

Nagy sikert aratott az adogatógép, amelynek közreműködésével a szervák pontos fogadását és visszaütését fejleszthették a gyerekek. A szakedzők a fonákok és tenyeresek fontosságát mutatták meg a jövő tehetségeinek. Persze kísérőprogramként lehetőség volt kártyázni, mozizni és konzol játékkal házibajnokságon is résztvehettek a táborozók.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!