Kedd délután megtartották azt a sajtótájékoztatót, amely a hétvégi Vasi Vasember triatlon erőpróbát állította célkeresztbe. Mint ismert már 39. alkalommal kerül sor a versenyre, amely eleinte a régió, majd az ország egyik legkeresettebb sportrendezvényévé vált. Nem véletlen, hogy immár a mezőny nagyobb részét külföldi sportolók adják, emelve a színvonalat.

A nevezési számok még nem véglegesek, ugyanakkor elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy minden bizonnyal idén is rekordot döntenek a résztvevők. Újításként már pénteken zenés programmal várják a szervezők a sportolókat, akik a rajtcsomag átvételét követően csatlakozhatnak a csapatépítő rendezvényhez. Július 8-án a megszokottak szerint 11 órakor startol el a mezőny.

Hogy ne legyen túl sűrű a mezőny, így negyedóránként indulnak el a különböző kategóriák főszereplői. A férfi, a női, a senior és a váltó tagjainak az útvonalat illetően is változással kell szembesülniük. Az 1500 méteres úszást követően a kerékpáros etap 1,5 kilométerrel hosszabb lesz és a városban zajló útfelújítások miatt módosul a korábbi évekkel ellentétben a szakasz iránya is.

Jó hír, hogy Náraiban valamint a Nyestei úton befejeződtek a munkák, így megújult burkolaton róhatják a sportolók a kilométereket. A Vasi Vasember versenyre rekordszámban érkeznek segítők is. A rendezvény zavartalan lebonyolítását mintegy 70 önkéntes valamint polgárőr és rendőr segíti majd. Valamennyi résztvevő repohárral, a befutók pedig emlékéremmel gazdagodik majd.

Fontos, hogy a Vasi Vasember egyedüli triatlon erőpróbaként bekerült a Legyél Te is Hős programsorozatba, amely egyben budapesti atlétikai világbajnokság kiemelt állomásaként szerepel a versenynaptárban. Nemcsak városszerte kell útlezárásokra készülni 11 és 15 óra között. A vasi vármegyeszékhelyre vezető útszakaszokat is érinti a verseny, így elterelésekre kell számítani.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!