Meglehetősen eseménydúsan teltek a Szombathelyi Sportiskola görkorcsolya szakosztályának napjai. A hűvösebb tavasz miatt alapból később tudta megkezdeni a munkát a szakmai stáb, azóta viszont gőzerővel készülnek és szinte minden hétvégére jut egy nagyobb verseny. Ennek első nagyobb állomásának a szombathelyi Sportligetben található pálya adott otthont.

Ahogy beszámoltunk róla a vasi vármegyeszékhelyen rendezték meg a görkorcsolya Kelet-Európa Kupa második állomását, a kisebbeknek pedig Szombathely Kupát tartottak. A honi és nemzetközi erőpróbák mellett nagy hangsúlyt fektetett a Vargyas Krisztina-Tóth Attila edzőpáros a folyamatos fejlesztésre. Ebben pedig nagy segítséget is kaptak a legutóbbi héten, hiszen prominens csapat tette tiszteletét.

A Sportligetben található görkorcsolya-pálya kiváló minőségű, így szívesen járnak ide a szomszédos ország csapatai is. A legutóbb viszont a magyar válogatott látogatott ide és egy héten keresztül dolgoztak együtt a szombathelyi gyerekekkel. A technikai és fizikális terhelésnek köszönhetően hosszabb távon sokat profitálhatnak ebből a Sportiskola növendékei.

Tóth Attila vezetőedző szerint egyrészt nagyobb bepillantást nyerhettek a gyerekek milyen minőségi munka folyik a válogatottnál, másrészt életreszóló élményben volt részük. Ráadásul az igazán tehetséges és kitartó versenyzők előtt tökéletes példaként szolgál, hogy milyen magaslatokig lehet eljutni megfelelő hozzáállás esetén.

Mercs Abigél, Bejczi Botond vagy épp Sipos János esete is jól mutatja mindezt. Ráadásul már eredményes követőik is akadnak, hiszen Boros Flóra mellett hamarosan nemzetközi mezőnyben bizonyíthat Szabó Laura és Szélinger Benjamin is, akik a közelgő Európa-bajnokságra hangolnak már. Utóbbi két válogatott versenyzőért szoríthatnak majd a szurkolók.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!