Megvédte bajnoki címét és újabb Magyar Kupa győzelmet ünnepelhetett a legutóbbi szezon során a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttes. Ennek eredményeként idén is ott lesz a magyar aranyérmes a nemzetközi mezőnyben. Bár az elmúlt hetekben nyári pihenőjüket töltötték a játékosok, nem lehet azt állítani, hogy esemény nélkül telt volna ez az időszak.

Egyrészt a keretben is történt kisebb-nagyobb változás, majd Juanra Calvo vezetőedző munkáját köszönte meg a szakmai vezetést és egy nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező trénerre esett a válsztás. Időközben pedig elkészült a sorsolás is az UEFA székházában, amely a Bajnokok Ligájában érintett csapatokat szedte egy csokorba, ennek tagja volt a Haladás VSE is.

Az előző idényben a legjobb 32 között búcsúzott a vasi alakulat, amely összesítést követően a 28. helyre sorolta az erőviszonyok alapján a magyar bajnokot. A 2023/2024-es listán pedig 10.500 koefficiens-ponttal már kilencedikként várhatta a sorsolást a Hali, amely egyben azt is jelentő, hogy csak a fő forduló küzdelmeibe csatlakozik be a szombathelyi gárda.

Ennek eredményeként az A-jelű ágra került a Haladás, a csoportküzdelmek után a kvartettből a legjobb három alakulat fog továbbjutni az elitkörbe. Az erőviszonyoknak megfelelően ezúttal is két-két csapatot kvalifikált Spanyolország, Portugália, Kazahsztán és Horvátország. Az UEFA nyoni központjában megrendezett sorsoláson kiderült, hogy kik lesznek az ellenfelek.

A Haladásnak a Mallorca Palma Futsal mellett a kazah Kairat Almaty és a luxemburgi FC Differdange 03 ellen néz farkasszemet. A csoportküzdelmeket ezúttal is egy helyszínen bonyolítják le. Ennek megfelelően a címvédő spanyol Mallorca Palma Futsal otthonában bonyolítják le a mérkőzéseket. Az október 24. és 29. között megrendezett találkozók döntenek a továbbjutásról is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!