Remek teljesítménnyel rukkolnak ki a Szombathelyi Sportiskola görkorcsolyázói, akik az elmúlt hetek során folyamatosan rajthoz állnak hazai valamint nemzetközi erőpróbákon. Júliusban is egymást érit a versenyek, először Tatabányára látogatott a vasi különítmény, ahol két napon keresztül minden a görkorisokról szólt. A szervezők gondoltak a sportág valamennyi képviselőjére.

Az amatőrök számára a Funny Race elnevezésű megmérettetést bonyolították le, amolyan kedvcsinálónak és persze kiváló reklám volt a szakág népszerűsítésére. Majd másnap a Kelet-Európa Kupa újabb állomását bonyolították le, amelyre nemcsak hazánkból, hanem a szomszédos országokból is érkeztek résztvevők. Az ehhez hasonló erőpróbák kiváló lehetőségeket nyújt a fejlődésre.

A szombathelyi különítmény nem is vallott szégyent, megannyi érmet szereztek a tatabányai kiruccanáson. Az időjárás miatti késői alapozás ellenére nemcsak erőben, hanem technikai elemekben is látható volt a vasi fiatalok fejlődése. A népes delegáció valamennyi tagja kiválóan szerepelt, ennek pedig megannyi érem lett az eredménye, amely kiváló alap lesz a folytatásra.

Boros Flóra járt az élen az éremgyártásban, aki összesen hat alkalommal állhatott dobogóra. Valamennyi egyéni távját megnyerte (500, 1000, 3000 és 5000 méteren) és ennek hozadékaként az összetett pontversenyben is toronymagasan verte a mezőnyt. Ráadásul – a nap megkoronázásaként – a váltóban a második helyet csípte meg a Szombathelyi Sportiskola.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!