A nyári időszak dacára sem pihennek az atléták, hiszen közeleb a budapesti világbajnokság, így a 2023-as esztendő valamennyi sportoló számára kiemelten fontos. Ráadásul valamennyi hétvégén egymást érik a rendezvények, ahol a kicsik és a nagyok is megmutathatják tudásukat. A világbajnokság programsorozatába tartozó Vasi Vasember triatlon verseny mellett a fővárosban is akadt csemege.

A Nemzeti Atlétikai Központban rendezték meg a legutóbbi hétvégén a 128. Atlétika Magyar Bajnokságot, amelyre az ország legjobbjai érkeztek. A rendezvény egyben főpróba valamint tesztverseny is volt, ezzel a programmal elővizsgázott a budapesti atlétikai világbajnokság. A magyar bajnokságon a szombathelyiek két tehetséges futója állhatott rajtvonal mögé.

A síkfutók között induló Sákovics Janka 400 méteres távon bizonyíthatott. A kemény felkészülésnek köszönhetően sokáig remekül tartotta a lépést riválisaival és végül megérdemelten a 12. helyet szerezte meg. Az 57.01-es időeredménnyel pedig megjavította egyéni csúcsát, amely a folytatást nézve bizakodásra ad okot edzőinek.

Hasonlóan sikeresnek mondható Kovács Viktória szereplése is. A kiváló adottságokkal rendelkező atléta 400 méter gátfutásban indult és huszáros hajrával az előkelő 9. helyen ért célba. Bár az 1:04.18-as időeredményével nem sikerült megjavítani egyéni csúcsát, elégedett lehetett szereplésével. A szombathelyi atlétákat Horváth Loretta és Barcza Bence készítette fel.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!