Nem panaszkodhatnak a darts sport szerelmesei, hiszen új otthonra lelt 2023-as év elején a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület, amely saját lebonyolítású versenyek mellett már az amatőrök számára is kedveskednek versenyekkel. Az igazolt sportolók számára pedig kiváló lehetőséget nyújtanak az egyéni valamint csapatok számára kiírt erőpróbák, amelyeken rendre eredményesen szerepel a vasi különítmény.

Idén steel szakákban Magyar Kupa győzelem ünnepelhettek Csóka Andrásék, akik a legutóbbi hétvégén Érd felé vették az irányt. Ezúttal a Dobos Dávid, Horváth Imre, Kámán Lehel, Szabó András felforgatott csapaton volt a sor, hogy meglepetést okozzon. Alaposan meglepve mindenkit, kiválóan szerepelt az SZDCSE a Soft szakágra kiírt Magyar Kupa rendezvényen is.

Egyéniben nem jött ki a lépés a szombathelyi versenyzőknek: Szolnoki-Vaskó Angéla, Kámán Lehel és Dobos Dávid számára is korán véget ért a küzdelem. A párosok számára kiírt megmérettetésen viszont már magára talált a szombathelyi duó. Kámán Lehel – Dobos Dávid kettőse egészen a negyeddöntőig menetelt, végül az előkelő ötödik helyen fejezték be a napot.

 

Vasárnap abban a tudatban állt az SZDCSE kerete tábla elé, hogy csapatban címvédőként bizonyíthatnak. A Dobos Dávid, Horváth Imre, Kámán Lehel és Szabó András alkotta kvartett ismét alaposan kitett magáért! Magabiztosan haladt a vasi klub egészen az elődöntőig, ahol az idei esztendőben rendkívül erős kiszállózást felmutató Pestújhely SC megérdemelten nyert!

Így a hétvégét megkoronázva egy bronzéremmel bővült a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület vitrinje. Az egyesület titkára elmondta, hogy ez a medál idén nagyon szépen fog csillogni, hisz az utóbbi időben rengeteg problémájuk akadt a soft szakággal kapcsolatban! Hozzátette, hogy köszönet jár valamennyi versenyzőnek, akik az elmúlt időszak nehézségeit, kudarcait félretéve becsülettel helytálltak ezen a hétvégén is!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!