Omenaka és Cakarun távozását követően biztossá vált, hogy az Egis Körmendnek legalább két igazolással még számolnia kell. A külső posztokra szánt játékosokkal sikerült már megállapodni, ugyanakkor a palánk alatt meglehetősen vékony a vasi alakulat. Ennek megfelelően, gyorsan és hatékonyan szerette volna kezelni a kialakult helyzetet a Kocsis Tamás vezette szakmai stáb.

A kutatómunkának eredményeként egy amerikai kosarassal bővült a Körmend kerete. Sage Tolbert III személyében egy sokoldalú játékos mutatkozhat be az új szezonban a Rába-parti együttes színeiben. Bár az erőcsatárként és centerként is bevethető játékos 203 centiméter magas atletikussága mellett a tripla vonalon túlról is rendkívül veszélyesnek számít.

Egyetemi éveit a Southeast Missouri State-n kezdte meg, ahonnan két év után a Temple Owls csapatának mezét öltötte magára. Az utolsó esztendőt viszont már a San Jose State Spartans kötelékében játszotta le. Ebben az évben stabil játékkal rukkolt ki 35 mérkőzésen 8,1 pontot és 7,3 lepattanót átlagolt. A klub vezetősége a kosarassal egy évre szóló megállapodást kötött.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!